Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Yamaner’in dikkat çeken bir videosu ortaya çıktı. Fakültenin yönetim kurulu toplantısı sırasında, bölüm başkanlarına hakaret eden Dekan Faruk Yamaner’in küfür ettiği de duyuluyor.

Hitit Üniversitesi’nde iki eğitimcinin tartışması kameralara yansıdı. Gizli olarak çekilen videoda, profesör ve doçentin tartıştığı duyuldu ve görüldü. Tartışma sırasında profesör, tartıştığı kadını ve odada bulunan diğer kadınları aldırmadan küfür etti.

Doçent, profesöre kendilerinin fikir alışverişi için çağrıldıklarını aktardı. Profesör, doçentin bu lafından sonra, “Sende fikir yok, fikirsizsin sen.” ifadesini kullandı. Bu ifadeden sonra ise tartıştığı doçente, “Senin nasıl doçent olduğunu da biliyorum, seni kim doçent yaptı onu da biliyorum.” dedi. Bunun üzerine doçent de, “Ben de sizin nasıl profesör olduğunu biliyorum.” cevabını verdi ve profesör bu cevaba karşılık olarak küfür etti.

Çekilen video sosyal medyada dağıldı ve eleştirilere neden oldu.

OĞLUNU VE GELİNİNİ KADROYA ALMIŞ

Sosyal bilimler fakültesi dekanı olarak görev yaptığı sırada oğlu Emre Yamaner’i ve gelini Gül Yamaner’i öğretim görevlisi kadrosundan üniversite bünyesine dahil eden Faruk Yamaner, o dönemde haberlerle konu olmuştu. 

Hitit Üniversitesi'nden konuyla ilgili açıklama geldi. Açıklamada, görüntülerin bir buçuk yıl öncesine ait olduğunu ver yargıya intikal ettiğine yer verildi. 

Kahramanmaraş'ta Kamuda Çalışacak Personel alımı İçin Başvuru Son Gün! Kahramanmaraş'ta Kamuda Çalışacak Personel alımı İçin Başvuru Son Gün!

Editör: TE Bilişim