2015 yılında Ege Üniversitesi'nde PKK'lı hainler tarafından şehit edilen ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu, ölümünün 5. yılında anılıyor. Sosyal medyada, '#FıratYılmazCakıroğlu' etiketiyle gündem oluşturuldu.

Kayseri Erciyes Üniversitesi öğrencileri, 2015 yılında formasyon eğitimi aldığı sırada Ege Üniversitesi'nde PKK'lılar tarafından katledilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun hatırasını yaşatmak için “Sızı” adıyla film çekimi yapıldığını duyurmuş ve 20 Şubat'ta vizyona gireceğini belirtmişlerdi. Daha öncede birçok kez belgeseli yapılan Çakıroğlu için ilk kez film yapıldı.

ÇÖZÜM SÜRECİNDEN GÜÇ ALDILAR

2015 yılında, AKP iktidarının çözüm süreci sayesinde güneydoğuda alan ve hakimiyet kazanan bölücü terör örgütü PKK üniversitelere hakim olma çabası içine girerken, kendilerine karşı çıkan vatansever gençlere de sürekli saldırmaya başladı. Bu süreçte bir olay da Ege Üniversitesi'nde yaşandı. Ege Üniversitesi'nin adeta bir PKK kampına dönüştürülmesine karşı duran Fırat Yılmaz Çakıroğlu, PKK’lı Nurullah Semo tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

PLANLI SALDIRI

Daha sonra çıkan belgelere göre, Çakıroğlu'nun ölümü adeta planlanmıştı. Ülkücü kimliğiyle tanınan Çakıroğlu'nun PKK'lılarca tehdit edildiği anlaşıldı. 21 Ekim 2014 tarihinde, Ege Üniversitesi'nin topluluk sayfası “Ege'de Terörist İstemiyoruz” grubunda Kobani protestoları eleştirildi. Bu paylaşımdan bir gün sonra 22 Ekim 2014'te “Ege'de Faşist Provokasyon Var" isimli grupta Çakıroğlu'nun tehdit edildiği belirlendi.

PKK’LI KATİL TUTUKLANDI

Aynı olayda 7 kişi de yaralandı. Gözaltına alınan Sosyoloji Bölümü 4. sınıf öğrencisi Nurullah Semo tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBETLE YARGILANDI

Savcı Zeki Polat, iddianamesinde sanık Nurullah Semo için "kasten adam öldürmek", "örgüt adına suç işlemek", "örgüt üyeliği" ve "yaralama" suçlarından müebbet ve 69 yıl, tutuksuz 31 sanık hakkında ise "suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek", "yaralama" suçlarından 5 ila 48 yıl arasında hapis cezası talep etti.

KATİLE AĞIRLAŞTIRILMIŞ HAPİS CEZASI

Yargılama sonunda, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 18 Temmuz 2017'deki karar duruşmasında, Semo'nun "kasten adam öldürmek", suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "örgüt adına suç işlemek" ve "örgüt üyeliği" suçlarından ise 15 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi, Ege Üniversitesi (EÜ) öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun katili Nurullah Semo'nun cinayet suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onadı, terör örgütü PKK üyeliğinden sanığa verilen 15 yıl hapis cezasını kaldırarak, Semo'ya "Devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini kararlaştırdı.

FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLU KİMDİR?

1 Ocak 1991 yılında Konya’nın Akşehir ilçesinde doğdu. Babası Fuat Mahir Çakıroğlu ile Özlem Çakıroğlu’nun tek evladıydı. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden mezun oldu. Aynı fakültede formasyon dersleri alıyordu. Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu idi. Bu görevini yürütürken 20 Şubat 2015 tarihinde öldürüldü. Pınarbaşı Mezarlığı’nda toprağa verildi.