Kartal Orhantepe Mahallesi'nde bulunan Yeşilyurt Apartmanı'nın 6 Şubat Çarşamba günü saat 16.00'da çökmesi nedeniyle, 21 kişi hayatını kaybetmiş 14 vatandaş da enkazdan yaralı olarak kurtarılmıştı.

VATANDAŞLAR BELEDİYE BAŞKANI'NA ÖFKELİ

Bugün çevredeki riskli binaların yıkımına başlanırken, vatandaşlar 6 Şubat'tan bu yana Kartal Belediye Başkanı'nın yaşananlara ilgi göstermediği iddiasıyla ile tepki gösterdi. Mikrofon uzatılan öfkeli bir vatandaş, "Seçim yaklaşıyor. Allah büyüktür" diyerek tepkisini dile getirdi.

BAKAN SOYLU DA SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Kartal'da yaşanan felaketle ilgili Kartal Belediye Başkanı'na sert sözlerle yüklenerek şu ifadeleri kullanmıştı: "Kartal Belediye Başkanını bir kere bile orada görmedim. Bir bina çökmüş, altında enkaz var. Her taraftan insanlar gelmiş. Oradaki insanların bir derdi, bir sıkıntısı var. Belediye başkanlığı sadece koltuğa oturmakla olmaz, samimiyetle, insanlıkla olur. Şikayet ediyorum, bu dünyada da şikayetçiyim, öteki dünyada da o adamdan şikayetçiyim."

CHP, SOYLU'NUN İDDİALARINA FOTOĞRAFLARLA YANIT VERMİŞTİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kartal'da çöken binayı hatırlatarak, "Kartal Belediye Başkanını bir kere bile orada görmedim" sözlerine fotoğraflı yanıt vermişti.

Editör: TE Bilişim