2. Ceza Dairesi'nde süren davada karar açıklandı, yerel mahkeme olan İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından sanık Enis Berberoğlu’na “devletin gizli kalması gereken bilgilerini casusluk maksadıyla açıklama” suçundan verilen 25 yıl hapis cezası kararını bozdu.

Mahkeme, sanık Enis Berberoğlu’nun eyleminin “devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak” suçunu oluşturduğunu belirterek ve sanığın geçmişi, eğitim ve bilgi düzeyi, konumu, suça konu görüntü ve bilgilerin içeriğinin yayınlanmasının meydana getireceği sonuçları öngörebilme durumuna rağmen bilgileri açıklamış olması ve buna bağlı kastının yoğunluğunu dikkate alarak sanık Berberoğlu’nun 7 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Ardından sanığın geçmişi, sabıkasız oluşu ve geleceği üzerinde etkisini dikkate alan mahkeme, sanığın cezasında indirime giderek 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı ve tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Ayrıca daire kararında, sanığın işlemiş olduğu eylemin terör ve terör amacı ile işlenen suçlardan olmaması nedeniyle cezada artırım yapılmasına yer olmadığını tutanağa geçirdi.