Endüstri muhabirliğine ayrı parantez açmak ve branşa dair farkındalık yaratmak adına kurulan Endüstri Gazetecileri Derneği, önemli bir fuarın destek gücü olmaya hazırlanıyor. Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği (KÜSİ) Çalışma Grubu dahilinde önemli koordinasyon çalışmaları üstlenen Ümit Uçar tarafından kurulan Endüstri Gazetecileri Derneği, 1. Sanal Sanayi Fuarı’nı destekleyen kurum olarak çalışmalarına hızla devam ediyor. Türkiye'de koronavirüs sonrası düzenlenecek ilk online sanayi etkinliği olacak olan 1. Sanal Sanayi Fuarı’nın, sektör temsilcilerini bir araya getirerek bir network ağı oluşturması bekleniyor. Sponsorlukla ilgili değerlendirmede bulunan EGD Başkanı Ümit Uçar, "Sanayinin en üst düzey kurumlarının temsilcilerinin katılacağı fuar, Türkiye'de Kovid-19 sonrası düzenlenen ve sektör temsilcilerinin rekabetini artırması hedeflenen ilk fuar. Bu anlamda bir mihenk taşı olacak" diye konuştu.

ÜCRET ALINMAYACAK

81 ilin valisinin katılacağı ve dijital altyapısını Global Piyasa'nın destekleyeceği fuarın çerçevesi ve potansiyel etkileri hakkında açıklamalarda bulunan Namık Kemal Teknopark Genel Müdürü ve aynı zamanda KÜSİ Çalışma Grubu Türkiye Başkanı Prof. Dr. Bülent Eker, “Bu fuara KÜSİ temsilcilerinin her il içinden seçtikleri firmalar yanında ayıracağımız alanlarda TGB, AR-GE ve tasarım merkezlerine de yer vereceğiz. Firma ve katılımcılardan ücret alınmayacak. Ürün kataloğu ve web sayfası da ücretsiz verilecek” bilgisini vermişti.Eker ayrıca, toplam katılımcı firma sayısının 500’le sınırlı olduğunu ve B2B görüşmesi de zoom üzerinden ücretsiz sağlanacağı detayını da yakın zamanda paylaştı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın yanı sıra ilgili bakanların, meclis başkanının ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşacağı ve akabinde kurdele keseceği açılış töreninden sonra, Erdoğan bazı firmaları ziyarette bulunarak yüzyüze Zoom görüşmesi de gerçekleştirecek.