Dolu tanelerinin oldukça iri olması ve uzun süre yağmasından dolayı sadece ağaçlar ve ekili araziler zarar görmedi.Doğal yaşamda bulunan kuşlar dolu yağışının hedefi oldu.

Şanlıurfa'da Bozova ve Karaköprü ilçelerine bağlı köylerde şiddetli rüzgar sonrası başlayan ceviz büyüklüğündeki dolu yağışı, fıstık, badem ve üzüm bahçelerinde ciddi zararla yola açtı.



Özellikle Bozova ve Karaköprü ilçelerine bağlı Taşan, Kulanşehir, Belveran, Küçük alanlı, otlukalan, Kesmetaş, Örcünlü Köylerinde etkili olan dolu yağışı buradaki çiftçiler tarafından cep telefonu ile kayd edildi.

Vatandaşların ellerine aldıkları dolu tanelerinin ceviz büyüklüğünde olduğu görülürken, dolu yağışının etkili olduğu köylerdeki vatandaşlar şiddetli ve ceviz büyüklüğündeki dolu yağışının fıstık, badem bahçelerini ve üzüm bağlarını çok kötü şekilde etkilediğini ağaçlarda bulunan ve yerşermeye başlamış fıstık tanelerinin neredeyse tamamının toprağa döküldüğünü ifade ettiler.



Köylüler, dolu yağışı yüzünden bu yıl fıstık, badem ve üzüm üretiminde bölgelerinde yüksek oranda rekoltenin düşeceğini, tarlasına, fıstık bahçesine ve üzüm bağlarına yatırım için borçlanmış çiftçilerin çok büyük sıkıntılar çekeceğini ifade ederek yetkililerden destek beklediklerini söylediler.