Gündemin öne çıkan başlıklarının farklı bakış açılarıyla değerlendirildiği program Derin Gerçekler, Genel Koordinatörü Bülent Deniz’in sunumunda ve Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak’ın çarpıcı yorumlarıyla devam ediyor…

Eylül'de 4,36 milyar lira aile destek ödemesi yapıldı Eylül'de 4,36 milyar lira aile destek ödemesi yapıldı

Yanı başımızda devam eden Azerbaycan-Ermenistan çatışmasının zafere yakın bir sonuçla Türkiye ve Azerbaycan lehinine bitmesinin ardından, özellikle Ermenistan’da sular durulmuyor.

KANTARIN İNCE TOPUZU RUSYA’NIN ELİNDE

Anlaşmanın ardından Rusya’nın güvenliği sağlamak amacıyla, Karabağ topraklarının bir bölümüne girmesini, Abdurrahman Dilipak değerlendirdi. Dilipak, “ Ermenistan’dan boşalan koltuğu, şimdi Rusya devraldı. 5 yıl süre ile güvenliği kontrol edeceğini söylüyor. Ancak 5 yıl sonra bir olay daha çıkar.” İfadelerini kullandı.

Bu anlaşmadan eli dolu çıkan tarafın Rusya olduğunu söyleyen Dilipak, “Rusya o bölgede 2 tane koridor açmak istiyor. Kantarın ince topuzu Rusya’nın elinde.” Sözlerini sarf etti.

Türkiye’nin İran’a yakın bölgeden bir koridor oluşturulması gerektiğini söyleyen Abdurrahman Dilipak, “Eğer Türkiye bu bölgeden koridor oluşturamaz ise, beklentilerimizi karşılamaz.” Dedi.

Dilipak, “Türkiye ile Rusya nasıl; Suriye’de, iki ileri bir geri bir ilişkisi olduysa, Karabağ’da da öyle olacak. Bu bölge Ermenistan ve Azerbaycan’ın tek başına karar verdiği bir bölge değil.” İfadelerini kullandı.

AMERİKALILAR, İNGİLİZLER, FRANSIZLAR ERMENİSTAN’DAN VAZGEÇMİŞ DEĞİLLER!

Program sunucusu Bülent Deniz’in, “Fransa neden bu olaylara ‘Fransız’ kaldı?” sorusuna cevap veren Dilipak, Amerikalıların, İngilizlerin ve Fransızların Ermenistan’dan vazgeçmediğini vurguladı. Ardından sözlerine devam eden Dilipak:

“Para onlarda, diaspora onlarda, onların bu bölgede asker bulunduracak bir sebebi yok, ekonomik bir sebebi de yok. Eğer bir koridor oluşmazsa, petrol boru hattı için zaten yine Gürcistan’a mecbur kalacaksınız. Onun için onların bu bölgede bir hır çıkartmasına gerek yok.” Dedi.

Editör: TE Bilişim