İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, firari FETÖ'nün sözde TSK imamı Adil Öksüz'le ilgili açıklama yaptı. Soylu, "Nerede olduğunu biliyoruz" dedi.

ADİL ÖKSÜZ KİMDİR?

Paralel Devlet Yapılanması'nın bir üyesi olan Adil Öksüz Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğretim üyesi görev yapmaktaydı.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde 1991 yılında mezun olan Adil Öksüz, 1996 yılında Temel İslam Bilimleri alanında Sakarya Üniversitesinde yüksek lisansını tamamladı.2003 yılında aynı üniversitenin aynı bölümünde doktorasını yaptı. Sakarya Üniversitesi'nde yine Tefsir Anabilim Dalı Temel İslam Bilimleri üzerinde çalışmalarına devam etti ve İlahiyat Fakültesi'nde öğretim görevlisi unvanı ile çalışmaktaydı.

Adil Öksüz Paralel Devlet Yapılanması'nın bir yayın organı olan "Yeni Ümit" dergisinde yazılar kaleme alıyordu. Sadece FETÖ için yazılar yazan biri olarak kalmayan Adil Öksüz'ün darbe fetvacısı olma yolunda uzun yıllar Fetullah Gülen ile yakın çalıştığı biliniyor.

Çalışma arkadaşlarının sessiz sakin biri olarak tanımladığıAdil Öksüz stratejik bir evlilik yaparak kendisini kamufleediyor bir taraftan da önce öğrenci faaliyetleri ile daha sonra da askeri faaliyetlerle ilgilenen Adil Öztürk sık sık Fetullah Gülen'in üst kadrosunda yer alan Mustafa Özcan ile görüşüyordu.