CHP'li Torbalı Belediye Başkanı Ramazan İsmail Uygur, oğlu Efe Uygur'u belediye firması olan TORBEL A.Ş.'ye müdür yardımcısı olarak atamıştı.

Skandalın meydana çıkmasının sonrasında büyük tepki gelmiş ve CHP'li Başkan Uygur, "Güvenebileceğim kimse yoktu, geçici bir görevlendirme" diyerek atamayı savunsa da kamuoyundan gelen tepkilerin sonrasında geri adım atarak, oğlunun görevinden istifa ettiğini duyurmuştu.

TORPİLİ HAKARETLE SAVUNDU

Torbalı Belediye Başkanı Uygur'un müdür yardımcılığına atanan oğlu Efe Uygur ise sosyal medyadan skandal bir mesaj yayınlamış. Torpil olayını hakaret ederek savunmuştu. Uygur, kendisine gelen tepkilerin ardından şahsi sosyal medya sayfasından "Allah'a şükür sizin gibi hırsız da değiliz, sizin gibi köpek de değiliz…" sözlerine yer vermişti.

HEYKEL SKANDALI

Türkiye'nin gündemine oturan CHP'li Torbalı Belediye Başkanı Ramazan İsmail Uygur'un ilk skandalı bu torpil olayı değil.

Torbalı'da daha önceki dönemlerde de belediye başkanlığı yapan Uygur, 2006 senesinde Türkiye'nin gündemine ilçedeki bir heykel tartışmasıyla gelmişti. O dönem gündeme gelen haberlerde "Atatürk Meydanı olarak yapılan alanda 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda açılan Atatürk heykelinin yanına kadın ve erkeği sembolize etmek için Belediye Başkanı İsmail Uygur ile eşi Afet Uygur'un heykelinin yapılması şaşkınlık yarattı" ifadeleri yer almıştı.

2006 yılında yayınlanan haberde şu sözlere yer verilmişti;

"Torbalı'da daha önce belediyenin işlettiği petrol istasyonun yıkılmasıyla açılan alana Atatürk'ün tek başına olduğu heykel dikildi. İlçede yapılan bütün resmi törenler uzun zaman burada yapıldı. İki ay önce anıt buradan kaldırıldı. İlçede, iki ay boyunca Atatürk heykeli yer almadı. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda ise tekrar düzenlenip Atatürk Meydanı ismi verilen alana yerleştirilen yeni Atatürk anıtı törenle açıldı. Anıtın kurdelesinin kesilmesinin ardından, üstündeki bayrağın alınmasıyla ortaya çıkan Atatürk ve iki yanında yer alan kadın ile erkek heykelini görenler şaşkınlıklarını saklayamadı. Atatürk'ün elinde 'Nutuk' yazılı eserini tuttuğu bronzdan yapılmış heykelin yanında elinde Türk bayrağı bulunan bir erkek ile diğer tarafında elinde meşale tutan bir kadının, Torbalı Belediye Başkanı İsmali Uygur ile eşi Afet Uygur'a olan ilginç benzerliği dikkat çekerek şaşkınlık yarattı."