Sinop’ta 4 Şubat günü akşam saatlerinde Boyabat ilçesinde, İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yol üzerine uygulama yaptığı sırada, şüphe üzerine durdurdukları sürücüyü A.K., 100 promilin üzerinde alkollü çıkmıştı.

“AMCAM MHP İLÇE BAŞKANI KİMİN ŞEKLİ DAHA BÜYÜK GÖRECEĞİZ”

Ehliyetine el konulan A.K., cezai işlem uygulayan jandarma ekibine, “Öyle bir dünya yok, sen boş konuşuyorsun. Burada rahatsınız tabi. Yolda duba yok, bir şey yok. Beni kafanıza göre durduruyorsunuz. Benim amcam MHP İlçe Başkanı, kimin şekli daha büyük göreceğiz. O cezalar bir bir size geri dönüyor mu dönmüyor mu göreceğiz. Kimin t.şağı daha büyükmüş o zaman göreceğiz” dediği anlar cep telefonu kamerasına yansımıştı.

OLAYA AİT GÖRÜNTÜLERİN SOSYAL MEDYA VE BASINDA YER ALMASI ÜZERİNE, GÖRÜNTÜLERİ CEP TELEFONU İLE ÇEKTİĞİ İDDİA ADİLEN UZMAN ÇAVUŞ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDIĞI İDDİA EDİLDİ.

GÖRÜNTÜLERDE ALKOLLÜ ŞAHSIN; “BURAYI DA ÇEK KOMUTAN” DEMESİ İLE GÖRÜNTÜLERİ RÜTBELİ BİR PERSONELİN ÇEKTİĞİNİN BELİRLENDİĞİ VE KONU İLE İLGİLİ OLARAK İSMİ AÇIKLANMAYAN, TRAFİK TİMİNDE GÖREVLİ JANDARMA UZMAN ÇAVUŞ HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDIĞI İDDİA EDİLDİ.

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI BASIN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

EHLİYETİNE EL KONULDU, 6594 TL. CEZA KESİLDİ, GÖREVLİ MEMURA HAKARETTEN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU!

Boyabat İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, A.K.’ya “Alkollü araç kullanmak” ve “Görevli memura mukavemet” suçundan işlem yaptı.

Jandarma Genel Komutanlığı yaptığı basın açıklamasında; Sürücü belgesi iptal edildiği halde araç kullanmak, alkollü araç kullanmak, görüşü engelleyecek aksesuarı olan araç kullanmak suçlarından, 3.989 TL, araç sahibine ise zorunlu mali sorumluluk sigortası yaptırmamak , sürücü belgesi iptal edilen kişiye aracını kullandırmak suçlarından 2.605 TL idari para cezası olmak üzere toplam 6.594 TL trafik cezası kesildiğini,

Şahsın, görevini yapan Jandarma personeline hakaret ve tehdit etmesi üzerine durum derhal Cumhuriyet Savcısına bildirilmiş ve Cumhuriyet Savcısının talimatıyla delillendirmek maksadıyla, şahsın davranışları kaydedilmiştir. Olayı müteakip şahıs hakkında Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddeleri gereği, trafik güvenliğini tehlikeye sokmak ve görevli memura tehdit, küfür ve hakaret suçlarından derhal adli soruşturma başlatıldığı, Bahsi geçen şahsın, en ağır şekilde cezalandırılması için hukuki mevzuat çerçevesinde gerekli tüm yasal işlemler yapıldığı duyuruldu.

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI

Basın Açıklaması

Sosyal medya ortamında, Jandarma Trafik timince durdurulan ve cezai işlem uygulanan bir araç sürücüsünün jandarma personeline yönelik olarak tehdit, hakaret ve küfür içerikli ifadelerinin bulunduğu görüntüler yer almıştır.

Söz konusu olay, 3 Ocak 2020 tarihinde, Sinop ili Boyabat ilçesinde, rutin trafik kontrolü esnasında meydana gelmiştir.

Görüntülerde yer alan şahsa, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddeleri gereği, sürücü belgesi iptal edildiği halde araç kullanmak, alkollü araç kullanmak, görüşü engelleyecek aksesuarı olan araç kullanmak suçlarından, 3.989 TL, araç sahibine ise zorunlu mali sorumluluk sigortası yaptırmamak , sürücü belgesi iptal edilen kişiye aracını kullandırmak suçlarından 2.605 TL idari para cezası olmak üzere toplam 6.594 TL trafik cezası kesilmiştir.

Şahsın, görevini yapan Jandarma personeline hakaret ve tehdit etmesi üzerine durum derhal Cumhuriyet Savcısına bildirilmiş ve Cumhuriyet Savcısının talimatıyla delillendirmek maksadıyla, şahsın davranışları kaydedilmiştir. Olayı müteakip şahıs hakkında Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddeleri gereği, trafik güvenliğini tehlikeye sokmak ve görevli memura tehdit, küfür ve hakaret suçlarından derhal adli soruşturma başlatılmıştır.

Bahsi geçen şahsın, en ağır şekilde cezalandırılması için hukuki mevzuat çerçevesinde gerekli tüm yasal işlemler yapılmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

BİR BASIN AÇIKLAMASI DA MHP’DEN

Vezirköprü Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Dursun GÜLÜNAY, konu ile ilgili olarak basın açıklaması yaptı.

MHP İlçe Başkanı GÜLÜNAY yaptığı açıklamada;

Basına yansıyan üzücü olay sebebiyle açıklama yapma zarureti hasıl olmuştur. Görevini icra eden Boyabat Jandarma Trafik ekiplerine edep dışı bir üslupla tepki gösteren ve kendisini Milliyetçi Hareket Partisi Vezirköprü İlçe Başkanının yeğeni olarak tanıtan şahsın, ne partimizle ne de ilçe teşkilatımızla herhangi bir bağlantısı ve ilişiği yoktur. Olamaz da..!

Yaptığımız araştırmada şahsın 2017 yılında partimizden istifa eden Turan KAYA’nın ismini zikrettiği anlaşılmaktadır. Adli Makamların şahıs hakkında gereğini yerine getireceğinden ve bu konunun takipçisi olacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Görevini icra eden kolluk kuvvetlerimize yapılan bu terbiyesizliği asla tasvip etmiyor ve şiddetle kınıyoruz. Bu ve benzeri olayların tekrarlanmaması temennisi ile görevli personelimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Vezirköprü Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı
Dursun GÜLÜNAY