İstanbul, Yalova ve Kocaeli’de 105 şubesi, yaklaşık 3.000 çalışanı ve 15 bin metrekarelik lojistik merkezi aracılığıyla farklı markaların ürünlerini tüketicileriyle buluşturan MOPAŞ, tedarik ve depolardaki süreçlerin en iyi şekilde yönetilmesine imkân veren Logo Ocean sayesinde stok kontrolünden ürün sevkine ve sayımına kadar tüm süreçlerini en verimli şekilde yöneterek hizmet kalitesini artırmayı amaçlıyor.

Türkiye’nin en büyük bağımsız yazılım kuruluşu Logo Yazılım’ın ürünleriyle entegre çalışan depo otomasyon sistemi Logo Ocean, tedarik zincirindeki tüm mal hareketlerinin optimize edilmesini ve depolardaki süreçlerin tamamının en iyi şekilde yönetilmesini sağlayarak kârlılığı ve verimliliği artırmaya yardımcı oluyor. Logo Ocean, gelişmiş depo yönetim fonksiyonlarına sahip yapısı ile işletmelerde toplamda %40’a varan maliyet avantajı yaratabiliyor.

Logo Ocean’ın öne çıkan özellikleri arasında, sürece göre ayarlanabilen ara yüzler, tam endüstriyel ekranlar, raporlandırma tasarım aracı, profesyonel entegrasyon birimi, dağıtık depo yapısına uygunluk, dijital harita üzerinde rotalama, RFID, üç boyutlu görselleştirme, robotik depo bulunuyor.

MOPAŞ, gelecek dönemde Logo Ocean’ı sadece marketlerinde değil, aynı çatı altındaki diğer firmaları olan Seçkin Peynircilik, Seçkin Seracılık ve MOPAŞ Et Parçalama Tesisi’nde de kullanmayı planlıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren MOPAŞ Ticaret Direktörü Bedrettin Demirer, perakende gibi dinamik bir sektörde rekabetin çok güçlü olduğunu belirterek, işletmelerin dijital dönüşümü başarıyla gerçekleştirmek için doğru iş ortaklarıyla çalışmalarının önemini vurguladı. Demirer: “Logo Ocean gerek merkezde kullanılan ERP çözümüyle, gerekse el terminalleri ve mağazalarda kullanılan programlarla tamamen entegre şekilde çalışıyor. Böylece ürün toplama ve sevkiyatında ciddi düzeyde zaman ve iş gücü tasarrufu sağlıyoruz. Ayrıca sayım süreçlerinde de Logo Ocean’ın büyük faydasını görüyoruz. Geçmişte 3-4 gün süren sayımlar artık 3-4 saat gibi çok kısa sürelerde tamamlanabiliyor. Logo Ocean’ı, yeni hizmete giren e-ticaret platformumuzda da kullanabiliyoruz. Müşterilerimizin mopas.com.tr adresi üzerinden verdikleri siparişler Logo Ocean aracılığıyla raflardan kolayca toplanarak hızla sevk edilebiliyor. Kısacası Logo Ocean, tüm sipariş ve lojistik süreçlerimizde bize önemli faydalar sağlıyor. Logo iş ortağı CMD Teknoloji’nin de güçlü ve sürekli desteğiyle yakın gelecekte Logo Ocean’ı diğer şirketlerimizde de devreye almayı hedefliyoruz.” dedi.

İşbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getiren Logo Yazılım Kanal ve Satış Operasyonlarından Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Akın Sertcan, Logo’nun ürettiği iş uygulamalarıyla daha esnek ve verimli çalışmaya ortam hazırladığını dile getirerek, “Dijitalleşme küçük işletmelerden büyük ölçekli firmalara kadar tüm kurumların ana gündem maddeleri arasında yer alıyor. Ekonomimizin kılcal damarları olarak nitelendirebileceğimiz perakende sektörünün aktörlerinin bu dönüşüm sürecine ayak uydurması ve rekabet avantajını yakalaması için dijitalleşme yatırımlarına ağırlık vermeleri önemli. Bu kapsamda MOPAŞ ile gerçekleştirdiğimiz bu işbirliğinden çok memnunuz.” dedi.

Logo Ocean Hakkında:

Logo Ocean verimlilik ihtiyacına yönelik oluşturduğu anlayış ile; dağıtım, üretim, depo ve lojistik operasyonlarının barkodlu el terminalleri üzerinden bütünsel denetimini ve iyileştirilmesini sağlar. Böylelikle bir yazılım olmaktan öte süreç, personel ve kaynak yönetiminde ölçülebilir sonuçlar sunan bir iş ortağı prensibi ile çalışır.

Logo Ocean;

  • %40’a varan maliyet avantajı
  • %20 daha etkin stoklama alanı
  • %65 artırılmış iş verimliliği
  • %90 iyileştirilmiş iş sonuçları
  • %5 daha fazla enerji tasarrufu
  • %99 daha iyi izlenebilirlik

sağlamayı hedefler.  

Editör: TE Bilişim