Çorlu’da bir banka şubesinden bazı kişilerin kendilerine ait olmayan hesaplardan para çekmeye çalıştığı yönünde bilgi gelmesi üzerine harekete geçen Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ekipleri olayla ilgili araştırma ve inceleme başlattı. Polis ekipleri, şüphelilerin sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden banka çekilişi ile araba hediye edileceği yönünde yayınladıkları linklere tıklayan kişilerin yönlendirdikleri site aracılığıyla hesap bilgilerine erişerek bu hesaplardan para çektiklerini belirledi. Ekipler, Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde ikamet eden Ö.S. adlı kişinin 8 bin 650 TL, İstanbul’da ikamet eden E.Ö. adlı kişinin de hesabından 11 bin TL çekildiğini tespit etti. 

Ö.S. ve E.Ö. adlı kişilerin şikayetçi olmaları sonrası operasyon düzenleyen Çorlu KOM ekipleri Yunus K., Durmuş C, Hacı D. ve Bekir D. adlı kişileri banka şubesinde yakaladı. Şahısların üzerlerinde arama yapan polis ekipleri müştekilere ait olduğu değerlendirilen yaklaşık 20 bin TL para, farklı bankalara ait çok sayıda bankamatik kartı ele geçirdi. 

Şüphelilerin üzerlerinde bulunan para ve kartlara el koyarak 4 kişiyi gözaltına alan polis ekipleri alınan arama kararına istinaden şüphelilerin evlerinde de arama yaptı. Burada yapılan aramalarda ise banka kartı bilgilerini kopyalamak için kullanılan cihaz, çok sayıda üzerinde herhangi bir renk, iz ya da banka adı bulunmayan kopya kart ve çeşitli bankamatik kartları ele geçirildi. 

Olayla ilgili gözaltına alınan ve Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen şüphelilerden Bekir D. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken Yunus K., Durmuş C. ve Hacı D. tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Editör: TE Bilişim