Apple'ın 29 Eylül'de sona eren finansal sonuçlarının değerlendirildiği yatırımcı toplantısında analistlerin sorularını yanıtlayan Cook, " Türkiye, Hindistan, Brezilyave Rusya gibi gelişmekte olan pazarlarda satış baskısı yaşıyoruz" dedi.

"BU ÜLKELERDE BÜYÜYEMİYORUZ"

Bank of America Merrill Lynch'in analistinin Apple'ın gelişmekte olan performansıyla ilgili sorusunu yanıtlayan Cook, "Bu ülkelerde son dönemde para birimleri zayıfladı. Bu durum, fiyatların yükselmesine yol açtı. Bu pazarlarda öngördüğümüz şekilde büyüyemiyoruz" diye cevap verdi.

HEDEFLER TUTMUYOR

Gelişmekte olan pazarların her birinin farklı sorunları bulunduğuna ve bunları tespit edip, üzerinde çalışmak gerektiğine değinen Tim Cook, gelişmekte olan pazarlardan elde ettikleri gelirde çift haneli büyüme hedeflediklerini ancak şirket olarak yıl sonu satış hedeflerini tutturamayacaklarını ifade etti.

Apple'ın Finanstan Sorumlu Üst Düzey Yöneticisi (CFO) Luca Maestri ise koşulların zorlu olması karşın Mac satışlarında haziran ayında biten çeyrektebirçok gelişmekte olan piyasada çift haneli rakamlara dayandıklarını belirterek, "Sözkonusu dönemde Hindistan, Türkiye, Şili ve Orta ve Doğu Avrupa'daki Mac satışlarında rekor kırdık" dedi.