Sigortalar devreye seri olarak bağlanırlar.

Siemens Sigorta
165 yıldan uzun süredir enerji, elektrifikasyon, otomasyon gibi alanlarda faaliyet gösteren Siemens A. Ş.  Avrupa’nın en büyük teknoloji holdingidir. Şirket elektrik enstalasyonunda koruma ve anahtarlama işlemlerinde, farklı ihtiyaçlara uygun ürünler sunmaktadır. Bu yazımızda Siemens A. Ş.’nin ürettiği sigorta çeşitlerini ve bunların genel özelliklerini anlatacağız. Siemens sigorta Türkiye’de birçok elektrik malzemesi satın alınabilecek mağaza da etkin olarak satılmaktadır.

Anahtarlı Otomatik Sigortalar W otomat, K otomat

İletkenleri ve kabloları yüksek akım ve kısa devre durumlarına  karşı koruyan sigortalardır. Devreden yüksek akım  geçmesi halinde, elektrik iletimini sağlayan kablolar aşırı ısınarak üzerlerindeki izolasyon malzemesi ve çevre için yangın tehlikesi oluşturmaktadır. Devrede otomaktik sigorta kullanılması hem elektrik devrelerini korur hem de yüksek akımdan kaynaklanacak ısınmaların önüne geçer. W otomat monofaze sigortaları adlandırma için kullanılan yaygın bir isimdir.

NH Bıçaklı Sigortalar

Siemens'in NH-Sigorta buşonlarının oluşturdukları güç kaybı çok düşük ve anma kısa devre açma gücü ise çok yüksektir. Bu sigortalar, azami derecede emniyetle çalışma özelliğinin yanı sıra çok ekonomik olma özelliğine de sahiptir. Çok dayanıklı olan NH sigortalar faklı sıcaklıklarda da rahatça çalışabilmektedir.

SITOR Hızlı Sigortalar

Siemens’in hassas yükleri korumak için geliştirdiği SITOR hızlı sigortalar, anma gerilimi, anma akımı, kısa devre kesme kapasitesi ve değişken yük faktörlerine göre seçilerek  hassas yükleri korumaktadır.

NEOZED ve MINIZED Sigortalar

Kumanda devrelerinde, ölçü aletlerinde vs. kullanılmak üzere geliştirilmiş olan sigortalardır.

Hata Akımı Koruma Anahtarları (Kaçak Akım Koruma Röleleri)

Elektrik kaçakları insan sağlığı açısından büyük tehlike yaratmaktadır. Kaçak akım koruma röleleri bu tehlikelere karşı koruma sağlamaktadır. Tamamen elektromekanik prensipte imal edilen Siemens hata akımı koruma anahtarları, şebeke geriliminden bağımsız olarak çalışırlar. Temel olarak, devredeki aktif iletkenlerin (nötr dahil) içinden geçirildiği akım transformatörü ve açtırma mekanizmalarından oluşurlar.