Ram bellek sadece günlük çalışmalar için değil, aynı zamanda bilgisayarda oyun oynayanlar ya da proje çalışanlar için de son derece önemlidir. Sektör içerisinde her bütçeye uyumlu olan RAM fiyatları görebilirsiniz. Her kullanıcının ihtiyaçlarına göre ürün sunan markalar, ürünleri geliştirmeye devam etmektedir.

Her Bütçeye Göre RAM Fiyatları

RAM fiyatları, çeşitli noktalara göre değişkenlik göstermektedir. Farklı ana kartlara göre üretilen RAM modelleri, standart olan bilgisayarlar için piyasada elektronik devre olarak üretilmektedir. Bilgisayar oyun çok oynayan ya da bilgisayarda çok fazla çalışanlar için üretilen belleklerin üzerinde özel olarak soğutmalar bulunabilmektedir. Soğutmalı olarak üretilen bu bellekler, kullanıcıların ihtiyaçlarına göre şekillenmiştir.

Sunucular için özel olarak üretilen RAM’ler, diğer standart belleklere göre üzerinde ECC adında hata düzeltme özelliği ile beraber gelmektedir. Bu şekilde olabilecek herhangi bir elektrik aksağında ya da dalgalamasında, verilerin bilgisayara düzgün olarak yazılmasını sağlar. Bu şekilde üretilen RAM’lerin diğer RAM’lere göre daha yüksektir.

ürünlerin DDR4, DDR3, DDR2, DDR ve SD olmasına göre değişkenlik gösterebilmektedir. Bu sebeple her elektronik eşya alındığında olduğu gibi, RAM alırken de ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.

Modellerine Göre RAM Fiyatları

RAM, bilgisayarda kullanıcıların yapmış olduğu bütün işlemleri geçici olarak depolayan ve bunları diske yazan önemli bir parçadır. Uzun süreli bilgisayar oyunların ya da çalışma sırasında yetersiz RAM, kendini yavaşlama olarak gösterebilir. Bu sebeple yedekte her zaman yedek RAM bulundurulması son derece önemlidir. Bu şekilde yapılacak yoğun aktivitelerde, internet gezilerinde y da çalışmalardaki tıkanıklıklar ortadan kaldırılır.

Ofis uygulamalarında tablo oluşturdunuz ya da herhangi bir doküman yazdınız. Siz bu uygulamada çalışırken bastığınız her tuş “Kaydet” tuşuna basana kadar RAM içerisinde saklanmaktadır. Tuşa bastığınız an da verilerinizin hepsi sabit diske kalıcı olarak kaydedilmektedir. Bu örneğe göre verilerin aslında ne kadar önemli olduğunu fark edebilirsiniz.

Bütün bu özelliklere göre tercih edebileceğiniz, bütçenizle dost olan RAM fiyatları ve modellerini, adresinden inceledikten sonra sipariş verebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim