Daha önce iki kez karşılaşan ağır sıklet boksörleri, bir kez beraber kalmış bir kez ise Fury, Wilder'ı nakavt etmişti. Fury, rakibini bir kez daha nakavt etti.

Tyson Fury ile Deontay Wilder daha önce iki kez WBC Ağır Sıklet Boks Şampiyonu unvanı için karşı karşıya gelmişti. Aralık 2018'deki ilk mücadele beraberlikle sonuçlanmış, Şubat 2020'deki ikinci maçı ise Tyson Fury, Wilder'ı 7. rauntta nakavt ederek kemerin sahibi olmuştu. Mücadele öncesinde Fury'nin hile yaptığını söyleyen Deontay Wilder, Britanyalı boksöre küfür etmişti. İki boksör kavga ihtimaline önlem olarak maç öncesi yapılan basın toplantısında hiç yakınlaştırılmadı

İlk raundları oldukla çekişmeli geçen mücadelede Wilder, Fury'yi yere düşürmesine rağmen İngiliz boksör kalkıp dövüşmeye devam etti. 11. rauntta ise Fury, Wilder'ın fişini çekti ve mücadeleyi nakavtla kazandı.

İngiliz boksör, kariyeri boyunca çıktığı 32. maçta 31 galibiyetini aldı. Fury'nin tek beraberliği ise yine Wilder karşısındaydı.

Tyson Fury'ye 11. rauntta nakavt olan Deontay Wilder, dövüş sonrası önlem amaçlı hastaneye götürüldü.

Maç sonu konuşan Wilder, daha önce tartıştığı rakibin överek, "Elimden geleni yaptım ama yeterli olmadı. Fury güçlü bir adam. Birkaç iyi yumruk çıkardı. Üzerime doğru zamanda ve doğru şekilde geldi ve dövüşü kazandı. Üçlemeye baktığımızda tarihteki en iyiler arasında yer alacağız" dedi.