Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, düzenlediği basın toplantısında takımın mevcut durumu ve yapılacak transferlerle alakalı detaylı açıklamalar yaptı. Yalçın, transferi gündeme gelen İtalyan golcü Mario Balotelli'yle ilgili çarpıcı bir itirafta bulundu.

İşte Sergen Yalçın'ın sözleri;

Pandemiden sonra çok zorlu bir süreç yaşadık, transferde çok zorlandık.Oyuncular neden gitti, nasıl bir politika izliyoruz? Geçen sezon bittikten sonra takımızın %70'i ayrıldı. Bu doğru rakam. Kiralık olarak ayrılanlar var, Burak Yılmaz haricinde ayrılanlar bizim kontrolümüzde değil. Burak ayrılarak zaten camiaya katkı yaptı.

TRANSFERLER İÇİN CEVAP

Bazı oyuncular almamız gerekiyor, bazı oyuncuların da gitmesi gerekiyor. Maaş bütçemiz var ve bu bütçeye uymak zorundayız. İstediğimiz transferleri yapmakta zorlanıyoruz. Alınacak oyuncuların 3-4 tanesi camiamızın havaya sokacak oyuncular olmak zorunda, buna mecburuz. Diğer oyuncular ise kulübümüzün bütçesine uymak zorunda.

"TRANSFERDE ZAMANIMIZ VAR"

Transfer dönemiyle ilgili eleştiri alıyoruz, bu çok normal ama daha zamanımız var. Yönetim görüşüyor, biz görüşüyoruz ama biraz beklemek zorundayız. Böyle bir süreci kimse beklemiyordu. Camiamızın beklentilerini karşılamak için elimizden geleni yapıyoruz.

"PAOK MAÇINDA HAZIR DEĞİLDİK"

Pandemi döneminden dolayı ortaya çıkan bir Şampiyonlar Ligi maçı var, biz buna hazırlıksız yakalandık. Maça iyi hazırlanamadık, kötü bir PAOK maçı geçirdik. Daha iyi olabilir miydi? Olabilirdi ama olmadı. Hoca sürekli mesaj veriyor diyorlar, böyle bir şey yok! Yönetimle beraber planlama yapıyoruz, ben bütçeyi bilmiyorum! İsteklerimi söylüyorum ama her zaman istediğimiz gibi gitmiyor.

"BALOTELLI'YE BEN ONAY VERMEDİM"

Ben sadece Balotelli transferine onay vermedim. Benim için soru işaretleri olan bir futbolcu. Ben bu kadar yüksek maliyetlerle bu sorumluluğu almak istemedim. Yönetime, bu sorumluluğu siz alırsanız ben onay veririm dedim ama ben Balotelli transferini onaylamadım.

"YÜKSEK BÜTÇELİ TRANSFER KOLAY DEĞİL"

Yüksek bütçeli transferler yapmak kolay değil, dolayısıyla kimsenin omuzuna büyük sorumluluklar yüklemek istemiyoruz. Biz sürekli çalışıyoruz, yönetimimiz de öyle ve doğru transferler yapmak istiyoruz. Gelen oyuncuların da maliyetleri ortada. Anadolu'da hangi paraya oynuyorlarsa Beşiktaş'ta da aynı paraya oynuyorlar.

"BURASI PAF TAKIMI DEĞİL"

Genç oyunculara değer vermiyormuşum geçtiğimiz sezon 4 genç oyuncuyu ilk 11'de kullandım. Bu sene Atakan ile Hasic'te geldi. Beşiktaş büyük camia, burası PAF Takımı değil. Sadece genç futbolcular ile oynayamaz Beşiktaş.

"HEDEF TRANSFER LAZIM"

Bölgesel olarak bazı sıkıntılarımız var. 6 oyuncuya ihtiyacımız var ama 5 olur, 5 olmazsa 4 olur ama net olan bir şey var ki hedef koyabileceğimiz transferler yapmak zorundayız.

"FORVETTE HATA YAPAMAYIZ"

Forvet transferinde hata yapamayız, bu çok net!Bizi hedefe götürecek oyuncular almak zorundayız. Alacağımız forvetin transferi biraz yüksek olacak. Beşiktaş'ın santrforu bellidir, gidersin alırsın! Kafamızda soru işareti olan bir forvet transferi yapamayız. Balotelli transferine ben nasıl onay verebilirim? Net değilim, kimse net değil. Beşiktaş'ın forveti geldiği zaman skor yapacak, takıma katkı sağlayacak. Bu transfere mecburuz."

"BÜYÜK FORVET ŞART"

Büyük takımın iyi santrforu olur, Beşiktaş da bunu almak zorunda. Larin'den de memnunuz, geldiğinden beri iyi performans veriyor ama o bölgede eksiğimiz var. Mutlaka takviye yapmalıyız. Sağ bekimiz yok, santrforumuz var ama az sayıda. 4-5 bölgede sıkıntımız var.

"ELNENY KEŞKE KALSAYDI"

Elneny, keşke gitmesin dediğimiz oyuncuydu. Ancak Elneny'in maliyeti çok yüksek ve Arsenal - Liverpool maçında 11'de oynadı. Yüksek maliyet ama kaliteli bir futbolcuydu. Beşiktaş olarak bütçeyi ayarlamak zorundayız ve TFF'nin verdiği bütçeyi denkleştirmeye mecburuz.