AKSARAY (AA) - TURAN KAZAK - Adana'da yaşayan Aynur Arsunar, felçli oğluna hem annelik hem de antrenörlük yaparak onu şampiyonalara hazırlıyor.

Seyhan ilçesinde yaşayan 28 yaşındaki Fırat Arsunar, 8 yıl önce geçirdiği trafik kazasından sonra boynundan aşağısı felçli kalarak tekerlekli sandalyeye mahkum oldu.

Bedensel engelliler arasında en ağır engelli kategorisinde yer alan oğlu Fırat'ın hayata tutunması ve kaslarını oynatabilmesi için spora yönlendiren 53 yaşındaki anne Aynur Arsunar, eşinin de desteğiyle oğlunu yüzmeyle tanıştırdı.

Spora başladıktan sonra oğlunun bir an olsun yanından ayrılmayan anne Arsunar, yaklaşık 5 yıldır bedensel engelliler yüzme şampiyonalarında sırt üstü kategorisinde yarışan oğlunun hem antrenörlüğünü yapıyor hem de hiçbir şampiyonada yalnız bırakmayarak tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.


- "Oğluma adeta aşığım"


Anne Arsunar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçirdiği kazanın ardından felç kalan oğlunun her alanda yanında olduğunu, bir dakika bile onu yalnız bırakmadığını söyledi.

Oğlunun yüzme sporuyla tanıştıktan sonra adeta hayata yeniden başladığını dile getiren Arsunar, "Oğluma adeta aşığım. Her ihtiyacıyla ilgilenirim. Fizik tedavisini yaparım, kişisel ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olurum. İkimiz bir bütünüz. Oğlum kaza yapmadan önce iki bedendik, geçirdiği kazanın ardından ise tek beden olduk. Her şeyimiz beraber." diye konuştu.

Arsunar, Fırat'ın şu an Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonunun lisanslı sporcusu olduğunu ve şampiyonalara beraber hazırlandıklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Oğlum şu an bedensel engelliler yüzme şampiyonalarında sırt üstü kategorisinde yarışabiliyor. Yarışmalara katılmadan önce antrenmanlara gittiğimizde hareketleri, yüzme tarzlarını öğretiyorum. Oğlumla beraber günde 3-4 defa havuza gittiğimiz oluyor. Fizik tedavisine yardımcı oluyorum. Daha önce fizik tedaviden hiç anlamazdım. Oğlumun kazasından sonra terapist kadar kendime güvendim ve her şeyi öğrenerek oğluma uyguladım. Şu an beraber, mutlu bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz."


- "Gelişmemdeki en büyük sebeplerden biri annemdir"


Fırat ise hayata tutunmadaki en önemli etkenin yüzme ve kendisini bu spora teşvik eden annesi olduğunu aktardı.

Annesinin hakkını hiçbir zaman ödeyemeyeceğini, ona çok şey borçlu olduğunu vurgulayan Arsunar, şunları kaydetti:

"Trafik kazası sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum kaldım. Yalnız, yüzme sayesinde vücudumu çok çabuk toparlayabildim. Normal omurilik felci olan birisi kolunu dahi oynatamaz. Yalnız ben yüzme sayesinde kollarımı çok çabuk oynatabildim. Su, ruhsal ve psikolojik açıdan bana çok büyük katkılar sundu. Gelişmemdeki en büyük sebeplerden biri annemdir. Annemle beraber ilk defa İstanbul'daki yüzme şampiyonasına katıldık. Orada kendi kas gücü grubumda Türkiye ikincisi oldum. O günden beridir de şampiyonalara annemle katılıyorum."