ANTALYA (AA) - Kırkpınar başpehlivanlarından Hasan Tuna, jübilesini yaparak aktif güreşe veda etti.

Kumluca Belediyesi Karatepe Stadı'nda Hasan Tuna'nın jübilesi dolayısıyla gerçekleştirilen müsabakalara, 40'ı başpehlivan yaklaşık 200 güreşçi katıldı.

Başpehlivanlar kura çekiminde Ali Gürbüz ile eşleşen Tuna, yaklaşık 10 dakikalık güreşin ardından hakemlerin müsabakayı bitirmesiyle aktif güreş hayatını sonlandırmış oldu.

Pehlivanlar tarafından omuza alınan Tuna, sahada tur atarak seyircileri selamladı. Bu sırada sahaya gelen annesi Şükriye Tuna'nın elini öpen Tuna, duygusal anlar yaşadı.

Hasan Tuna, burada yaptığı konuşmada, 38 yıl boyunca ata sporu yağlı güreşle uğraştığını ve birçok acı, tatlı anı biriktirdiğini söyledi.

Güreşlerde kendisini yalnız bırakmayan herkese teşekkür eden Tuna, "Güreş hayatım boyunca birçok güzellik yaşadım. Bugün de o güzelliklerden birini yaşıyorum. Bugüne kadar üzerimde emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Haklarınızı helal edin. Benim de bir hakkım varsa helal olsun." diye konuştu.

Kumluca Belediye Başkanı Yusuf Göven ise Tuna'nın yaptığı başarılı güreşlerle adından söz ettirdiğini, Kumluca Belediye Meclisi kararıyla da isminin bir caddeye verileceğini duyurdu.

Kumlucalı güreş severlerin bir vefa örneği göstererek, Tuna için jübile düzenlediklerini aktaran Göven, "38 yıl güreş yapmak, bu süre içerisinde bu kadar kişinin sevgisini kazanmak çok güzel bir duygu. Bizler de Hasan Tuna pehlivanımız ile gurur duyuyoruz. Bundan sonra da bizlere, Kumluca Belediyesi çatısı altında güreş yapan pehlivanlarımıza tecrübesiyle katkı sağlayacaktır. Kendisine bundan sonraki hayatında başarılar diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Güreşlerde başpehlivanlığı Fatih Atlı kazanırken, protokol üyeleri tarafından dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Editör: TE Bilişim