30 Ağustos -1 Eylül 2019 tarihlerinde Sinop ilinde yapılan Yıldızlar Kuşak Güreşi Türkiye Şampiyonasında Kahramanmaraş Türkiye 2’cisi oldu. Kemalettin Paşa Spor Salonu'nda düzenlenen organizasyonda, 19 ilden 230 sporcu mücadele etti.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Kuşak Güreşi Asbaşkanı Fahrettin Şolpan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kuşak güreşinin 5 bin yıllık geçmişi bulunan bir branş olduğunu söyledi. Kuşak güreşinin Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu kapsamına alındığını belirten Şolpan, "Orta Asya ve Avrupa'da Türk izlerini taşıyan her yerde kuşak güreşi yapılmaktadır. Güreşleri minikler, yıldızlar, gençler, büyükler kategorilerinde yapıyoruz. 2000 yılında 7 bölgede kuşak güreşleri yaparken, şu anda 40 bölgeye ulaştık. Amacımız gençlerimize 81 ilimizde kuşak güreşi yaptırmak." ifadelerini kullandı. Güreşleri Sinop Vali Yardımcısı Murat Girgin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Melih Keleş de izledi.

30 Ağustos -1 Eylül 2019 tarihlerinde Sinop ilinde yapılan Yıldızlar Kuşak Güreşi Türkiye Şampiyonasında

42 kg da Efecan Taşçı

kg da Enes uslu.

63 kg da Kevser Dilbirliği

50 kg da sefa doğan

73 kg da Efe Narinç

kg buse Uykun.

kg Bahar Yalçın.

55 kg fethi Akbayır

Derece yaptı. Alınan bu dereceler neticesinde Kahramanmaraş’ımız takım halinde Türkiye 2. Olmuştur. Kahramanmaraş ekibi alınan dereceden mutlu olduklarını ifade ederek, “Aslan yürekli Sporcularımızı gözlerinden öper emeği geçen başta il müdürümüz nezdinde emeği geçenlere her zaman olduğu gibi bizi yalnız bırakmayan lojistik anlamda destek veren DSİ kulüp yöneticilerimize gençlik spor çalışanlarına çok teşekkür ederiz. Judo Kahramanmaraş durmak yok daha çok çalışarak 2020 de daha fazla madalya almaya devam inşallah” ifadelerine yer verildi. (HABER: İLKER YİYEN)