Downhill sporcusu Davut Can Tayyar, Anadolu’nun 10 ayrı şehrinde video içerik üretmek adına görüşmelere başladı.

Tüm dünyada ilgiyle takip edilen tepe iniş sporu downhill, Türkiye’de de giderek yaygınlaşıyor. Özellikle gençlerin ilgilendiği bu spor dalı, Türkiye’nin tanıtımı için önemli bir fırsat olarak görülüyor. Downhill sporcusu Davut Can Tayyar ise bu kapsamda faaliyet gösteren isimler arasında öne çıkıyor. Downhill branşında ulusal sıralamada ilk 3’te, global sıralamalarda ise ilk 200'de yer alan Davut Can Tayyar, sosyal medyada 500 binin üzerinde izlenmeye ulaşan videoları ile hem gençlerin bu branşa yönelmesine hem de Türkiye’nin tanıtımına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Bugüne kadar Antalya, Alanya, Hatay, Gaziantep, İstanbul ve İzmir illerinde ve Macaristan ve Bulgaristan'da çekimler yapan Tayyar, rotasını şimdi de Anadolu’ya çevirecek.

2. Amatörde Perde Aralandı 2. Amatörde Perde Aralandı

Anadolu’da 10 farklı lokasyonda çekim yapılacak

Konuya ilişkin detayları paylaşan Davut Can Tayyar, “2021 sonuna kadar Anadolu'da 10 farklı lokasyonda vlog çekimleri ile şehir ve beldelerimizi farklı bir bakış açısı ile tanıtmayı amaçlıyorum. Bu kapsamda 10 farklı özel marka ile halihazırda iş birliği ve sponsorluklarım bulunuyor, görüşmeler ise devam ediyor. Bugün 100 binin üzerinde izlenmeye erişmiş bir Twitch yayıncısı ve koçu olarak diğer sosyal mecralardan yapmış olduğum video içerik paylaşımları ile 500 binin üzerinde izlenmeye ulaştım. 13-25 yaş arası gençlerin %65-70’i tarafından yakından takip edildiğimi ve gençlerin %35’inin yurt dışında olduğunu gördüm. Bu noktada projemin uluslararası arenada Türkiye’nin imajına farklı bir boyut katacağına inanıyorum.” dedi.

DownHill Garajı oluşturuyor

Sosyal medya gelirlerinden sağlanan bütçeler ile DownHill Garajı adlı bir platform da oluşturacağını aktaran Davut Can Tayyar, “Mayıs-Haziran aylarında açılması planan Downhill Garajı’nda farkındalık etkinlikleri ve ücretsiz workshoplar düzenlenecek. Maddi durumu yeterli olmayan ihtiyaç sahibi sporculara ücretsiz teknik destek hizmeti de verilecek. Sektördeki beklentilerden yola çıkarak yeni oluşturulması düşünülen bu federasyon ile milli sporcu olarak globalde ülkemizi temsil etmek için sabırsızlanıyorum.” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim