UEFA'nın PSG-Başakşehir maçına atadığı hakemlerin temsilcimize takınmış olduğu ırkçı tutum sonrasında Başakşehirli futbolcular soyunma odasına gitti.

Mücadelenin dördüncü hakeminin antrenör Pierre Webo'yu 'Atın şu Negro'yu' ifadesini kullandığı öğrenildi. Konuyla ilgili olarak Demba Ba da büyük tepki gösterdi.

Başakşehir heyeti yaşananlardan sonra bir özür bekledi ve kararın değiştirilmesini istedi. Ancak UEFA heyetinden konuyla ilgili bir düzeltme yapılmadı.

Öte yandan PSG'li futbolcular Neymar ve Mbappe'nin, 'O zaman o da sahadan atılacak' ifadesini kullandığı öğrenildi.

İşte yaşananlar;

PSG-Başakşehir maçında çirkin ırkçılık

PSG-Başakşehir maçında Pierre Webo'ya 'Irkçılık' yapıldı. Mücadelenin dördüncü hakeminin Webo'ya ırkçı ifadeler kullandığı belirtildi. UEFA delegesi olay yerinde!.

Pierre Webo'ya ırkçı söylemde bulunan Sebastian Colţescu, iki yıl önce bir kez daha gündeme gelmişti. 27 Mart 2018'de ülkesi Romanya'nın İsveç'le oynadığı maçta dördüncü hakem olan Colţescu'ya dair İsveç Milli Takım teknik direktörü Janne Andersson şu sözleri sarf etmişti:

"Yedek (dördüncü) hakem 90 dakika boyunca yedek kulübümüze dönüp faul yok diye bağırdı. Maçtan sonra Romanya yedek kulübesine gitti ve oyuncularla tokalaştı. Böyle bir şey görmek garipti, sanki 80'lere dönmüştük."

Irkçı ifadeyi sarf eden Sebastian Colţescu Romanya'da skandalların hakemi olarak biliniyor. Çok kötü yönetim gösterdiği maçlarla FIFA listesinin dışında kalmıştı. Yıllar sonra tekrar maç almaya başlamıştı.

“Seni Unutmayacağız Ökkeş Zengi Kalbimizdesin!” “Seni Unutmayacağız Ökkeş Zengi Kalbimizdesin!”

Rumen gazeteci Emanuel Roşu;

"Bir kaç sene önce Dinamo ile FCSB arasındaki derbide tüm tribünler, Dinamo oyuncusu olan Gnohere'ye maymun tezahüratları yapıyor ve maç sonu Başakşehir -PSG maçının da hakemi olan Hategan o gün de hiçbir şey duymadım demişti."

Editör: TE Bilişim