Türkiye'nin farklı illerinden binlerce kişi, 255 yıl önce dönemin astronomi dehası İbrahim Hakkı Hazretleri'nin hocası İsmail Fakirullah Hazretleri'nin sandukasının başucunu aydınlatması için yaptırdığı ve birkaç yıl önce UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne eklenen "ışık hadisesi"ni izlemek için Siirt'in Tillo ilçesine akın etti. O manevi ışığı görüntüleyebilmek için telefonlara sarılan vatandaşlar duygulandırdı.

TEKBİR GETİRDİLER

Siirt Valiliğinin öncülüğünde Tillo Kaymakamlığı ve Tillo Belediyesince organize edilen "Işık Hadisesi" etkinliği, ilçe meydanında kurulan platformda Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Türkiye'nin farklı illerinden binlerce kişinin geldiği alanda vatandaşların etkinliği izlemeleri için meydana dev ekran kuruldu. Davetliler, saat 06.20'de sabahın ilk ışıklarıyla güneşin aydınlattığı türbeye yansıyan hadiseyi çıplak gözle izledi. Kimi vatandaşlar ise bu sırada tekbir getirdi. Etkinliğe protokol üyeleri ve çok sayıda yerli, yabancı vatandaş katıldı.

"BENİM BURALARI GÖRMEM YETMİYOR"

Işık hadisesini izlemek için Ankara'dan geldiğini belirten Ahmet Küşat Yazıcıoğlu, bu güzel anı 92 yaşındaki annesiyle beraber izlemeye geldiğini dile getirdi. Yazıcıoğlu, "Bu hayırlı ve nurlu sabah Ankara ve İstanbul'dan 39 kişi geldik. Gelenlerin tamamı bürokraside üst görevlerde bulunmuş kişiler. Makine kimya genel müdüründen büyükelçiye Milletvekilinden Türkiye'ye bağlı başbakanlığa bağlı birçok kuruluştan kişiler. Annelerimiz, hanımlarımızla birlikte geldik. Daha önce ışık hadisesine geldim çok etkilendim. Dedim ki benim buraları görmem yetmiyor. Batıdaki insanların buralara gelip de bu ulvi duyguyu yaşamalarını arzu ettim" dedi.

"ŞUAN ÇOK HEYECANLIYIM"

Işık hadisesini görmek iiçin İstanbul'dan geldiğini belirten Cağlayan Tandoğan, manevi atmosferi yerinde izlemek için geldiğini söyledi. Tandoğan, "Fakirullah Hz.'lerinin türbesini ziyarete. Bugün ki özel anı birlikte yaşamaya geldi. Şuan çok heyecanlıyım. Çünkü iyi kötü bir fikir sahibi olmaya çalıştım. Ama kendim yaşamayı çok istiyorum. İnşallah nasip olacak" diye konuştu.