Oyunun son kurbanı olduğu düşünülen lise öğrencisi Mustafa Turan H. geçtiğimiz salı günü evinin banyosunda ölü bulundu. Polis, gencin cep telefonunu ve bilgisayarını inceleme altına aldı. 
16 yaşındaki Mustafa Turan H. lise 3 öğrencisiydi. Mustafa Turan H.'den haber alamayan ailesi kendilerine ait işyerinde çalışan elamanı eve gönderdi. Eve giren işyeri çalışanı, 16 yaşındaki Mustafa Turan H'nin banyodaki cansız bedeniyle karşılaştı.

Yapılan incelemede çenesine dayadığı tabanca ile intihar ettiği tespit edildi
 

İncelemenin ardından Mustafa Turan H'nin cesedi, otopsi için İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Otopsisi tamamlanan talihsiz gencin cenazesi, dün ailesi tarafından morgdan alınarak Büyük Cami'ye götürüldü. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Mustafa Turan H, Yakıntaş Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığına defnedildi.

Bilgisayarı ve cep telefonu inceleme altında

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten polis ekipleri, liseli gencin Mavi Balina adlı oyun nedeniyle intihar etmiş olabileceği şüphesiyle bilgisayar ve cep telefonunu incelemeye aldı. Mustafa Turan'ın kesin ölüm nedeni inceleme sonrası kesinlik kazanacak.

Oyun 50 komuttan oluşuyor ve sonunda oyuncunun intihar etmesi bekleniyor

Mavi Balina oyunu çoğu şiddet içeren 50 talimat üzerine kurulu. Bu oyuna katılanlardan derin olmayacak şekliyle kol ve bacakların kesilmesi, belirli bir süre boyunca kimseyle görüşülmemesi, yüksek sesli olarak müzik dinlenilmesi gibi görevleri yerine getirmesi isteniyor. 50. günün sonunda da kişiye son aşama olan ''yüksekten atlayarak, kendini asarak, silahla kendini vurarak'' intihar etme komutu veriliyor. Kullanıcılara, ''Öl, nasıl olsa yeniden doğacaksın'' komutu veriliyor.