RS FM’de Atilla Güner’le Akşam Postası programına konuk olan Prof. Kadıoğlu, “Önlem alın çıkın deniyor, ne önlemi alınabilir? Güneşi mi engelleyecekler? Çıkış saati öğle sonrasına alınabilir” dedi.

Göz torbalarını artık taşımayın Göz torbalarını artık taşımayın

Mikdat Kadıoğlu şunları söyledi:

GÖLGENİ GÖRMÜYORSAN GÖLGEYE KAÇ

‘’Güneşin en dik geldiği saatlerde 65 yaş üstünü dışarıya çıkarmamak Bilim Kurulu’nun aklına gelmemiş galiba. Tedbir alın diyorlar, ne yapacaklar güneşi mi engelleyecekler? Bu hafta sonu sıcaklıklar 9 ile 13 derece arası mevsim normallerinin üzerine çıkacak. İzmir pazar günü 39 derece olacak, İstanbul biraz daha insaflı 30 derece. Böyle bir durumda 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkmasına izin verilecekse sabah 08.00 ile 11.00 arası olabilir ya da akşam 16.00 ile 20.00 saatleri arasına çekmek lazım. İkiye de bölebilirler. Sokağa çıkma yasağı olmayan insanlar sıcaktan kaçmak için AVM gibi klimalı yerleri tercih etmemeliler, çok tehlikeli. Koronanın sevdiği yer orası. Güneş dik iken şapkasız çıkmasınlar. Ramazandayız, sıvı tüketemiyoruz. Böyle havalarda yavaş, sulu ve gölgeli bir yaşam biçimi önemlidir. Gölgeni görmüyorsan gölgeye kaç’’.

KORONA BİR AFETTİR

Korona bir afettir ama afet yönetimi gibi ele almadılar. Ne yaparsak hastanelerin kapasitesini aşmayız. Türkiye afet müdahale planı çalıştırmalı onun yerine vefa sosyal yardım kurumu kurdular ama işin içinde belediye yok. Belediyeler bir şey yapmaya kalktı bir çok polemik oldu. Afet yönetiminde normale dönmek diye bir şey yoktur, normal düzene dönüş vardır. Depremden sonra normale dönülmez mesela. Çürük binası vardı tekrar oraya mı dönecek vatandaş?

Editör: TE Bilişim