Yüzümüz gibi saç derimiz de pul pul dökülmeler nedeniyle, nemlendirmeye ve peelinge ihtiyaç duyuyor.

Wexler Dermatology dermatologu Dr. Francesca Fusco yaptığı bir açıklamada: "Şampuan kutusunun içine koyduğunuz bir çorba kaşığı şeker, saç derisini pul pul dökecektir ve saçlarınızda herhangi bir kalıntı bırakmadan kolayca çözüp, durulanacaktır" dedi.

Üstelik bu yöntem ile sadece saç diplerindeki ölü hücreleri yok etmekle kalmıyorsunuz ölü cilt hücrelerini ortadan kaldırarak, kremlerin daha verimli bir şekilde saçınıza nüfuz etmesini sağlıyorsunuz. Böylece saçlarınız hem daha temiz hem de daha iyi bir neme sahip olacaktır. 

Saç diplerinizde oluşan pul pul dökülme hoşunuza gitmeyebilir. Doğal yağlardan yararlanarak saçlarınızın dengesini artırabilirsiniz. 

Saçlarınızın sağlığına bağlı olarak haftada 3 ile 5 kere bu yıkama tekniğini kullanabilirsiniz.

********

*******************

Sadece bir yemek kaşığı bile kansere kalkan oluyor!

İşte kansere geçit vermeyen 10 besin

Sadece bir yemek kaşığı bile kansere kalkan oluyor!

İşte çağımızın en korkulan hastalıklarından biri olan kanserle kahramanca savaşan 10 besin...

Keten tohumu

Keten tohumu, içindeki omega-3 yağ asitleri, alfa-linolenik asit ve lifli bileşikler sayesinde kanserin birçok türüne karşı kalkan oluyor. Her gün bir yemek kaşığı tüketmeniz bile etkisini göstermesi açısından oldukça önemli.

Sarımsak

İçinde bulunan selenyum, kanserli hücrelerin oluşumunu veya oluşmuş olan zararlı hücrelerin yayılıp büyümesini engeller. Ciddi bir antioksidan kaynağı olduğunu da söylemekte fayda var.

Kırmızı meyveler

Çilek, ahududu, yaban mersini gibi meyveler, yüksek oranda antioksidan özelliği gösterdiği için düzenli tüketildiği takdirde kansere karşı vücudu koruyor.

Üzüm

Üzümün içinde bulunan fenolik bileşikler ve resveratrol, vücudumuzda kanserli hücrelerin oluşmasını önlemekte önemli bir rol oynuyor.

Brokoli/ Karnabahar

Birçok kişinin tüketmekten keyif almadığı brokoli/ karnabahar gibi sebzelerin faydası saymakla bitmiyor. İçinde barındırdığı lukorafaninin, beta karoten ve selenyum gibi birçok antikanserojen madde, kansere yakalanma riskini azaltma konusunda sınır tanımıyor.

Turp

Kış sofralarının vazgeçilmez besini olan turp, içinde barındırdığı antikanserojen maddeler sayesinde, kanser savaşçısı besinlerin başını çekiyor. Turp bilhassa, meme ve akciğer kanserine karşı oldukça etkili.

Zerdeçal

Zerdeçal, içindeki kurkumin maddesi sayesinde antienflamatuvar, antikanserojen ve antiaterojenik özellikler taşıyor. Bize yabancı gelen bu sözcükler aslında yalnızca kanserden değil, birçok hastalıktan koruyor.

Elma

Elmanın içinde bulunan besin lifleri bizi kolon kanserinden korurken, C vitamini özelliği ise akciğer ve mide kanseri riskine karşı kahramanca savaşıyor.

Ceviz

Ceviz, zengin içeriği sayesinde yalnızca kanser riskini değil, oluşmuş kanserli hücreleri yok etmekte de birebir.

Yukarıda saydığımız besinlerin genel bir kanser riskiyle savaştığını ve kanserin birçok türü olduğunu hatırlatmadan geçmeyelim. Kanserden korunma yolları ararken, bir doktora danışılmasını belirtmekte de fayda var.