1. Margarin

Margarin yerine tereyağı, zeytinyağı veya hindistan cevizi yağı kullan. Hidrojene sebze yağlarıyla trans yağlar açısından zengin olan margarin, kardiyovasküler hastalıklarla kanser riskini arttırabilir.

2. Gazlı içecekler

Gazlı içecekler kilo aldıran boş kalorilerle doludur, bu yüzden de kanser, kemik erimesi, diyabet ve kalp hastalıkları riskini arttırır. Sırf şekersiz gazlı içecek içtiğin için bu konuda endişelenmen gerekmediğini mi sanıyorsun? O halde yanılıyorsun. Şekersiz gazlı içeceklerde kalori olmasa da, yine de sağlığa zararlıdırlar.

3. Hazır etler

Çocuk yaşı gereği ne kadar uyumalı? Çocuk yaşı gereği ne kadar uyumalı?

Öğle yemeğinde hazır kesilmiş sucuk ve kaşarlı sandviçler yemeyi seviyorsan, en iyisi başka bir şeyler yemeye başla. Yapılan birkaç araştırmaya göre hazır et tüketimi ile kanser (özellikle de kolorektal kanser) arasında bir bağ var.

4. Şekerli mısır gevrekleri

Çoğu insan kahvaltıda şekerli mısır gevreği yemeyi çok sever. Bu da hiç şaşırtıcı bir şey değil, sonuçta bu mısır gevrekleri rafine şeker dolu. Şekerli mısır gevreklerinin bu kadar popüler olmasıysa büyük bir sorun çünkü bu tür mısır gevreklerini en çok küçük çocuklar yiyor.

Editör: TE Bilişim