Burdur'un Bucak ilçesinde cumartesi gününden beri 2 bin 761 kişinin mide bulantısı, kusma ve ishal şikayetiyle hastaneye başvurduğu öğrenildi.

'YÜZEY SULARI SONDAJ KUYUSUNA KARIŞTI, BAKTERİ OLUŞTU'

Salgının sebebini açıklayan Burdur Valiliği, "İlçe merkezine içme suyu temin eden 2 kuyunun aşırı yağışlardan dolayı yüzey sularının sondaj kuyusuna karışması ve kirlenmeden dolayı dün alınan numunelerin laboratuvar sonuçları sonucu bakteri ürediğini, bunun da şebeke suyuna dahil olduğunu; Sağlık Müdürlüğü, belediye ekipleri çalışmaları yaptıktan sonra bakteri üreten bu iki kuyu devre dışı bırakarak su verme işlemi kapatılmıştır. Böylelikle kirlenmenin önünü almış olduk" açıklamasında bulundu.

İÇME SULARINDAKİ KİRLİLİK ORTADAN KALDIRILDI

Bucak Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada ise, salgına neden olan içme suyundaki kirlenmenin tamamen ortadan kaldırıldığı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"İlçemizde meydana gelen salgın nedeniyle Kaymakamlığımız koordinesinde Sağlık Müdürlüğü ve Belediyemiz ekiplerince yapılan çalışmalar sonucu içme sularındaki kirlenme tamamen ortadan kaldırılmıştır. Alınan su numunelerinde herhangi bir kirlilik olmadığı tespit edilmiştir. Şebeke sularının güvenle içilebileceği, kullanabileceği halkımıza saygıyla duyurulur."

Editör: TE Bilişim