Sadece idrar kullanarak, basit bir mantıkla çalışan bu testler aynı zamanda pahalı da olmazlar ve her eczaneden erişmek mümkündür. Şimdi bu test ile ilgili sık sorulan sorularsan bir kaçını yanıtlamaya çalışacağız.

Hamilelik Testleri Ne Kadar İsabetlidir?

Hamilelik testi doğru zamanda ve doğru şekilde kullanıldığında son derece isabetlidir. Eczanelerden alınan basit testlerin yüzde 99’u sorunsuz bir şekilde çalışarak doğru sonucu verir. Sonuç olarak bir hastaneye de gittiğinizde aynı şekilde idrarınız alınır ve daha farklı bir işlem uygulanmaz. Dolayısıyla evde yapacağınız test ilk aşamada hem daha ucuz, hem de daha rahattır.

Gebelik testi idrarınızdaki HCG adı verilen hormonu kontrol ederek çalışır. Bu hormon sadece gebelik sırasında salgılanırken, döllenen yumurtanın rahim astarına yerleşmesiyle, yani hamileliğin başlamasıyla ortaya çıkar. Test eğer pozitif çıkarsa, hamilesiniz demektir. Negatifse de tam tersi. Sonucun negatif veya pozitif olduğunu ise test çubuğunun üzerindeki alandan görebilirsiniz. Genellikle tek çizgi negatif çift çizgi ise pozitif sonucu ifade etmektedir.

Bu testleri geciken regl sonrası kullanmanız isabet oranını arttıracaktır. Aynı zamanda son kullanma tarihlerine de bakmanız odlukça önemlidir çünkü süresi geçmiş hamilelik testi  doğru sonuç vermeyecektir. Bu yüzden hem paketin üstündeki bilgilere bakın, hem de kullanırken talimatları iyice okuyup ona göre uygulamaya koyulun. Aksi durumda sonuç sizi yanıltabilir.

Ne Zaman Gebelik Testi Kullanmalıyım?

En sık sorulan sorulardan bir tanesi de budur. Sabırsızlanan anne adayları sonuçları bir an önce öğrenmek ister. Ya da istenmeyen bir gebelik durumu varsa kişi bunun varlığını yada yokluğunu bir an önce bilmek isteyebilir. Peki ama bu test ne zaman yapılır?

Adetiniz gecikir gecikmez bir gebelik testi kullanabilirsiniz. Birinci gerekçe her zaman regl gecikmesi olsa da, aynı zamanda başka belirtiler de baş gösterebilir. Aynı zamanda bazı testler korunmasız cinsel ilişkiden 10 gün sonra da hamileliği tespit edebiliyor fakat bunlar tamamen güvenilir diyemeyiz. En garanti çözüm adetin gecikmesini beklemektir.

Ayrıca eğer adet döngüleriniz fazla düzensizse ya da ara sıra gecikiyorsa, en doğru sonuçlar için tavsiyemiz testi cinsel ilişkiden üç hafta sonra kullanmanız yönünde olacaktır.

Nereden Hamilelik Testi Alabilirim?

Mahallenizdeki herhangi bir eczaneden dahi hamilelik testlerinden almanız mümkün. Aynı zamanda bazı büyük marketlerde ve internet sitelerinde de rahatlıkla bulabilirsiniz. Bu testler genellikle pahalı olmaz ve paketlerle satılırlar. Adet sayısına göre fiyat artabilirken, aynı zamanda marka ve test tipi de fiyatı etkileyebiliyor. Fakat dediğimiz gibi uygun fiyatlarla bir tane alıp hızlıca test yapabilirsiniz. Testin daha pahalı olması, dijital olması ya da X marka olması sonucu ve güvenirliği genellikle etkilemez. Ama yine de bilindik markalar almanız daha güvenli olacaktır.

Hamilelik Testi Pozitif Çıkarsa Ne Yapmalıyım?

Eğer testi hemen adet sonrası kullandıysanız ve sonuç pozitif geldiyse, yüzde 99 ihtimalle hamilesiniz demektir. Tabii kesin olarak emin olmak için bir başka test daha yapmanızı önerebiliriz.

Tekrarlanan testte de pozitif sonuç aldıysanız ilk iş olarak bir aile planlama kliniğine ya da sağlık ocağına gitmeli, doktorlara danışarak sıradaki testleri gerçekleştirmelisiniz. Size burada bir kan testi yapılır ve gebeliğiniz kesin olarak teyit edilir. Arından size  gebelik, doğum seçenekleriniz ve bu dönemde dikkat etmeniz gereken hususlarla ilgili bilgiler verilir. Verilen bilgiler ışığında sosyo ekonomik durumunuza göre bir yol haritası çizilir. Duruma göre bir besin takviyesi verilebilir yada kullandığınız ilaçlar revize edilebilir. İlk görüşmelerinizden maksimum verip alabilmek için sağlık durumunuz ile ilgili tüm detayları doktorunuza, ebenize yada hemşirenize anlatmaktan asla çekinmeyin.

Yararlanılan Kaynaklar:

https://www.hamilelikbelirtileri.co/

https://www.early-pregnancy-tests.com/pregnancyguide