Uzun yıllardır hamile kalamadığı şikayetiyle doktora başvuran 28 yaşındaki Hintli kadının erkek olduğu ortaya çıktı. Görünüş itibariyle tamamıyla kadın olan ancak genetik olarak erkek çıkan genç kadın bilim dünyasını şaşkınlığa uğrattı. Hindistan'da yaşanan olay bilim dünyasını harekete geçirdi. Geçtiğimiz günlerde Hintli bir kadın, uzun yıllardır hamile kalamadığını söyleyerek hastaneye başvurdu.

Dikkat! Şaşılık artıyor... Küçük ekranlar gözleri tehdit ediyor Dikkat! Şaşılık artıyor... Küçük ekranlar gözleri tehdit ediyor

9 yıldır evli olan ve defalarca çocuk sahibi olmayı deneyen kadının muayene sonucunda öğrendiği gerçeklerse herkesi şoka sokacak nitelikte. Morris sendromuna sahip olan kadın, aslında bir kadın değil! Kendisi fiziksel olarak bir kadına benzese de genetik olarak erkek. Yani XY kromozom setine sahip.

Doktorlar, kadının uterus ve yumurtalıklarının olmadığı, hiç adet kanaması geçirmediğini, karın ağrısının ise testis kanserinin semptomu olduğunu tespit etti. Hastasının durumuyla ilgili açıklama yapan Onkolog Anupam Datta, "Görünüş itibariyle hastamız bir kadın. Sesi, göğüs gelişimi ve normal dış genital bölgesine baktığımızda bir kadın olduğunu söyleyebiliyoruz" dedi.

Ancak hasta, genetik olarak erkek! Dr. Datta, hastanın testislerinin gelişmediği için testosteron sentezlemediğini belirtti. Yani kadın cinsiyet hormonları, hastanın erkeksi bir görünüm kazanmasını engelledi.

Şu anda tedavisi devam eden hastanın 28 yaşındaki kız kardeşinin ve iki teyzesinin de Morris sendromuna sahip oldukları ortaya çıktı.

Editör: TE Bilişim