Ne yazık ki, cinsel yetersizlik söz konusu olduğunda, kadınlar bu durumdan en olumsuz etkilenenlerdir. Ancak elbette erkekler de iyi şekilde kurtulmazlar. Ortalama bir bireyin, ölmeden önce ortalama 5.778 kez seks yaptığı söylenir. Bu sayı, elbette kişiden kişiye göre çoğu zaman değişkenlik gösterir.
Ancak, yine de herkeste zaman zaman yaşanan ortak ve kesin bir şey vardır: “kuruluk”!

Cinsellik vücudun en önemli ihtiyaçlarından biridir. Ancak cinsel yetersizlik söz konusu olduğunda vücutta bazı değişimler meydana gelir. Cinsel ilişkiye girmeyi bıraktığınızda vücudunuzda meydana gelen değişimleri şu şekilde sıralayabiliriz.

Nadas yatak odası zamanlarınızın ardındaki hikaye ne olursa olsun, seks eksikliğinin (şaşırtıcı bir şekilde) vücudunuz ve genel ruhunuz üzerinde büyük bir etkisi olacaktır.

Düzenli cinsel ilişkiyi bıraktığınızda vücudunuzda neler olur?

Çocuk yaşı gereği ne kadar uyumalı? Çocuk yaşı gereği ne kadar uyumalı?

1. Libidonuz düşer
Evet, cinsellikte "kullan ya da kaybet" gibi bir durum söz konusu. Uzman sertifikalı seks terapisti Sari Cooper, Reader'ın Digest'e verdiği demeçte, "Cinsellikten kaçınan insanlar, sekse karşı daha az canlılık ve daha az açlık hissetmeye başlarlar”, diyor.

2. Vajinal duvarlarınız zayıflayabilir
Bu, esas olarak menopoza giren kadınlar için geçerlidir.
Sari, "Vajinanızın duvarları yaşlandığında mevcut düzenli bir ilişkiniz yoksa, aniden seks yaptığınızda bu süreç oldukça ağrılı geçecektir”, yorumlarında bulunuyor.
Hatta bu amaçla, Kuzey Amerika Menopoz Derneği menopoz sırasında vajinal sağlığa yardımcı olmak için düzenli penetrasyon seksinin yapılmasını bile önermektedir.

3. Sağlıklı bir etki olarak sizi idrar yolları enfeksiyonundan korur
Cinsel ilişki azlığı, elbette tamamen kötü etkiler yaratmaz. Bir de iyiliği söz konusudur!
Az seks yaparak yalnız cinsel yolla bulaşan hastalıklara yakalanma şansını değil, aynı zamanda idrar yolları enfeksiyonunu da önemli ölçüde azaltırsınız. Çünkü cinsel birliktelik sırasında oluşabilecek bakterilerin organlara yayılmasından dolayı mesane enfeksiyonu riski de potansiyel olarak artar.
Amerikan Aile Hekimi dergisinin de belirttiği gibi, "Cinsel ilişki sıklığı, tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonlarının en güçlü belirleyicisidir."

4. Erkeklerde erektil disfonksiyona (sertleşme güçlüğüne) sahip olma olasılığı yüksektir
Bir başka “kullan ya da kaybet” durumu daha! Cinsel yoksunluğun erkeklerde erektil disfonksiyon olasılığını arttırdığı, ancak bunun yaşlı erkeklerde daha fazla olduğu bulundu.

Editör: TE Bilişim