Özellikle yaş aldıkça cildimiz nemini ve parlaklığını yavaş yavaş kaybedebilir. Bu süreci uzatmak için cildimize çok iyi bakmalıyız. Peki nedir cildimizi canlı ve genç tutmanın yolları?

1- Yüzümüzü nazikçe ve düzenli olarak temizlemeliyiz.

Günümüzü özellikle dışarda geçirmişsek, cildimizde toz ve kirler birikir. Bu biriken kirler ise yüzümüzde sivilcelenmeye sebep olabilir. Bu sivilce ve akneler de ilerde cildimizin daha yaşlı görünmesine sebep olabilir. Bu yüzden cildimizi düzenli olarak sabah-akşam temizlemeliyiz. Cildi temiz tutmak akne kırışıklıklarını ve çizgileri önlemeye yardımcı olur. Cilt için alkol içermeyen temizleyici ürünler kullanmak daha sağlıklı olacaktır. Temizleyici jel seçiminde cildinize uygun olan ürünü seçmek çok önemlidir. Yüzümüzü temizlerken nazik olmamız tahriş olmasından kaçınmak için önemlidir. Aynı zamanda cildimizi ılık suyla yıkamalıyız. Eğer çok sıcak su ile yıkanırsa, cildin gerekli yağları kaybolarak ciltte tahriş oluşabilir. Bu da cildin yaşlı görünmesine sebep olabilir.

2- Fazla peeling ve maske uygulamalarından kaçınmalıyız.

Yüzümüzü düzenli olarak temizlemek doğru ve önemlidir. Fakat aşırıya kaçıldığında sabun ve suya uzun süre maruz kalan cilt daha yaşlı bir görüntüye sebebiyet verebilir. Aynı zamanda eğer sivilceli bir cilde sahipseniz uygulayacağınız fazla peeling ve maske, sivilcelerinizin yayılarak çoğalmasına sebep olabilir. Yüzünüzü günde iki kez sabah kalkınca ve akşam yatmadan önce temizlemeniz yeterli olacaktır. Aynı zamanda 10 günde bir yapılacak peeling de ölü derilerin atılmasında yeterli olacaktır.

3- Cildimize uygun olan nemlendiriciyi kullanmalıyız.

Cildimizde kolajen ve elastin üretimini arttırmaya destek olmak için her gün nemlendirici kullanmamız önemlidir. Yağlı bir cildiniz varsa yağsız bir nemlendirici tercih edilmesi önemlidir. Cildi nemlendirmek yaşlanmasını önlemeye yardımcı olabilmek için önemlidir. Güneş ışınlarının yaratabileceği cilt lekelerinin de önüne geçebilmek için cildinize uygun güneş kremi kullanmalısınız.

Cildiniz için ayrıca kolajen takviyesi almayı düşünüyorsanız; https://www.day2day.com.tr/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

4- Yüz egzersizleri yapmalıyız.

Yüz kaslarımızı çalıştırmak kan dolaşımı sağlayarak ince çizgi ve kırışıklıkların oluşmasını önlemeye yardımcı olur. Cildimizin sıkılaşması, genç ve diri görünüşünün daha uzun süreli olmasına yardımcı olabilmek için yüz egzersizlerini günde bir iki kez tekrarlayabiliriz.

5- Beslenmeye dikkat etmeliyiz.

Sağlıklı beslenme cildimiz için çok önemlidir. Şeker ve hazır gıdalar cildimizde sivilce oluşumuna sebep olabilir. Bu sebeple sağlıklı ürünler tüketmeli, bol miktarda su içmeliyiz.