Son dönemlerde üreticilerin yüzde 200 zam yaptığı haberlerine konu olan tavuk etiyle ilgili sosyal medyada paylaşılan bir video, paylaşım rekorları kırıyor.

SOFRALARIN VAZGEÇİLMEZİ OLDU

Özellikle son dönemlerde kırmızı etteki fiyat artışları ile sofraların vazgeçilmezi olan tavuk etinin sağlıksız koşullarda üretildiği yönündeki iddialar daha önce basında birçok kez haber olmuştu.

KAFA KARIŞTIRAN VİDEO

Ancak nerede çekildiği bilinmeyen bir video, üreticinin insan sağlığını nasıl hiçe saydığını açıkça gözler önüne serdi. Paketledikleri tavukların daha büyük görünmesi için iğneyle içine sıvı enjekte eden kişinin rahat tavırları, izleyenlere "Bu kadarına da pes" dedirtti. Kısa sürede birçok kişi tarafından izlenen ve paylaşılan videonun altına binlece yorum yapıldı.

ESNAFTAN ÜRETİCİYE TEPKİ

Öte yandan döviz kurunda yaşanan hareketlilikler, tüm sektörlerde olduğu gibi tavukçuluğa da yansıdı. Son 6 ayda gelen zamlarla birlikte tavuk etlerinde yüzde 200'lük artış yaşandı. Zamların ardından tavukçular fırsatçılık yapanlara tepki göstererek hükümetten destek istediklerini iletti.