Kolajen

Kolajen

Deri, kemik ve hayvanların diğer vücut parçalarından elde edilen protein kolajen, marmelat ya da dondurma gibi yiyeceklere takviye edilir. Kolajenin yiyeceklerin dokusunu daha parlak gösterdiği söylenir.

Achiote ağacının tohumları

Achiote ağacının tohumları

Süt ürünlerinde sıklıkla kullanılan bu tohumlar, gıdalara renk veriyor. Yani bir nevi gıda boyası olarak düşünebilirsiniz.

Sistein

Sistein

Kek, börek gibi hamur işleri yaparken bu madde kullanılır. Sistein üretmek için, organik bir bileşene ihtiyaç duyulur, bu yüzden ördek tüyleri veya insan saçı kullanılır. Böyle tatsız bir üretim yöntemine rağmen, L-sistein cilt ve saç sağlığı üzerinde iyi bir etkiye sahiptir. Radyasyondan ve yaşlanmadan korur. Madde, hamurun çabuk açılmasını ve kolay işlenmesini sağlamakta olup en çok yufkalık unlarda elastikiyet kazandırmak ve açarken yırtılmaları engellemek amacıyla kullanılmaktadır.

Ananas

Ananas

Ananas içinde bulunan bromelain, proteinleri parçalayan bir enzimdir. Genellikle sosis, salam gibi şarküteri ürünlerinde kullanılır.

Latex

Latex

Çiğnediğimiz tüm sakızların temeli sentetik polimerdir. Lateks dediğimiz şey ise kauçuk ürünlerin üretimde kullanılmaktadır. olimerlerin insan vücudundaki olumsuz etkisi kanıtlanmadı, ancak imalatçıların 10 dakikadan daha uzun süre sakız çiğnemelerini önermediğini unutmayın.

Ochineal

Ochineal

Yaprak bitlerinden elde edilen kırmızı renkli gıda boyasıdır. Yediğimiz birçok gıdada bulunabilir. Bunlardan en sık karşılaşılanı ise dondurma.