ANTALYA (AA) - Kimyagerler Derneği tarafından düzenlenen 8. Kozmetik Kimyası, Üretimi ve Standardizasyonu Kongresi sona erdi.

Sektör profesyonellerini, uzmanlarını, araştırmacılarını, akademisyenlerini, kamu temsilcilerini ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirmek amacıyla, Kimyagerler Derneği tarafından organize edilen ve üç gün süren 8. Kozmetik Kimyası, Üretim ve Standardizasyonu Kongresi, Oylum Talu'nun sunumuyla gerçekleşti.

Kimyagerler Derneği Başkanı İkram Cengiz, derneğin önemli bir sorumluluğunun da kozmetik sektörünün hızlı gelişimine doğru zemin hazırlamak, analiz etmek ve sektörü ileriye taşıyacak konularda çalışmalar yürütmek olduğunu söyledi.

Dernek tarafından organize edilen kongrede, Sağlık Bakanlığı, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ve Kozmetik Ürünler Daire Başkanlığı yetkililerini bir araya getirdiklerini ifade eden Cengiz, kongre boyunca 10 eğitimci ve 839 katılımcı ile 6 salonda sektörün sorunları, dünü, bugünü ve yarınının tartışılarak çözümler arandığını belirtti.

Cengiz, "Beğenilme ve takdir edilme arzusu, insanoğlunun içinde ezelden beri var olan bir duygudur. Bu anlamda kozmetik ürünler binlerce yıldan beri bu duygulara hizmet eden en önemli araçlar olmuştur. Bu anlamda kozmetik ürünleri de teknolojiye paralel olarak her geçen gün gelişiyor. Bu gelişmelerin takibi, geleceğe yönelik planlamalar ve bilgi paylaşımı adına kongremiz çok verimli geçti. Ben emeği geçen, kongremize destek veren herkese teşekkür ediyorum." dedi.