Başkan Recep Tayyip Erdoğan partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Yaklaşan yerel seçimlere karşılığı olan güçlü isimlerle gireceklerini vurgulayan Erdoğan, MHP ile ittifak için de "Bu olursa iki partinin de gücünü artıracağına inanıyorum" dedi.

İşte Erdoğan yerel seçimlerle ilgili yaptığı değerlendirmenin satırbaşları;

Sırtını partiye dayayanlarla değil, karşılığı olan güçlü isimlerle bu seçimlere gireceğiz. Dürüst olacak, toplumun içinde sevilen takdir edilen isimler olacak. Bu isimlerle ilgili inşallah biz Mart 2019'daki yerel seçimlerine gireceğiz. Aday belirleme çalışmamızı öne çekeceğiz. Her görev bizim için kıymetlidir. Her arkadaşımızın şu an mevcut görevlerini yerine getirmesi şarttır. Seçimlere giden süreçte teşkilatlarımız güçlendirebiliriz. Hedefimiz oyumuzu arttırarak çıkmaktır.

MHP İLE İTTİFAK

Yerel seçimde Cumhur İttifakı durumunu değerlendiririz. Yerel seçimlerde de bu ittifakı gerçekleştirme durumumuz olur mu, bakacağız. Bu olursa iki partinin de gücünü artıracağına inanıyorum.

"DİĞER PARTİLERİN ARAYIŞTA OLDUĞUNU BİLİYORUZ"

Diğer partilerin de ittifak arayışlarında olduklarını biliyoruz. Biz milletimize hep açık olduk. İş bilmez muhalefet belediyelerinden milleti kurtarmanın bir fırsatı önümüzdeki seçimler. Terör örgütünün güdümündeki parti sırf ideolojik söylemlerle taş üstüne taş koymadan oralarda kaldı. Bu sefer işlerinin zor olduğunu düşünüyorum. Terör örgütü ile birlikte aday olmaya yeltenenler bizden demokratik yaklaşım bekleyemezler."