Yeni Parti'nin internet sitesi hizmete girdi ve tüm proğramını duyurdu.Ancak konu şu ki ortada henüz partiyi sahiplenen şahıs veye siyasetçi yok.

Partinin kimlerden oluşacağı stratejik nedenlerle açıklanmıyor.Twitter hesabındaki ''Demirden korksak trene binmezdik'' ''Bizim kim olduğumuz devlet tafından biliniyor'' paylaşımları dikkat çekti.Parti proğramı tüm detaylarına kadar sitede yeralıyor....

Ayrıca 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun parti kuracağı yönündeki iddiaların yer aldığı haberlerin sayısı arttı.

"Kamuoyunda tam bunlar konuşulurken de dikkat çeken bir girişim yaşandı. İnternet üzerinden 'Yenibirparti.org' adlı internet sitesi yayın yapmaya başladı. Parti 'Biz kimiz' kategorisinde 'Kendisini merkez sağda konumlandıran ve dört eğilimi bir araya getirecek olan partimizin kuruluş çalışmaları devam etmektedir. Kurucu kadromuz ve partimizin ismi, politika ve vaatlerimizin kadromuzun gölgesinde kalmaması için stratejik bir tercih olarak uygun göreceğimiz tarihe kadar açıklanmayacaktır' ifadesine yer verdi."