Başkan BOZKURT yaptığı açıklamada;"Her geçen gün ülke olarak daha çok mutsuzlaşmakta ve ülkemizin geleceği ile ilgili olan kaygılarımız daha çok artmaktadır.

Halkın ülkemizin içerisinde bulunduğu sıkıntılar ile ilgili kaygılarını bizde kalbimizde hissediyoruz.Daha vahimi halkımızın bu sıkıntılardan kurtulmak maksadıyla ortaya sağlam bir irade koyamaması içerdeki ve dışardaki şer odaklarını daha çok cesaretlendirmektedir. Halk olarak ayrışmayı bir kenera bırakıp birbirimize daha çok kenetlenmemiz gereken bir zamanı yaşıyoruz.

Ülke olarak artık arap ülkeleri gibi zengişleşmeyi terk edip gelişime önem vermemiz gerekmektedir.Bugün islam coğrafyasındaki arap ülkelerinin bazılarının zenginliğinden bahsedebiliriz ancak bu zenginleşme halkın zenginleşmesi değil belli kesimlerin zenginleşmesidir.Hiç kimse bana gelişmiş bir Arap ülkesi gösteremez. Arap ülkeleri gibi zenginleşmeyi seçtiğimizden dolayı parası olan insanların itibar gördüğüne ve halkın büyük bir çoğunluğunun fakirleştigine şahit oluyoruz. Asıl önemli olan kişilerin zenginleşmesi değil halkın zenginleşmesidir. Bu da gelişmekle mümkündür.

Bugün islam coğrafyasına liderlik yapacak bir ülkenin zenginleşmeyi terkedip gelişmeye yelken açması lazımdır. Gelişmiş bir ülkenin islam coğrafyasında sözü daha çok geçecek ve örnek bir ülke konumuna gelecektir.

Dünyada islam coğrafyasının her türlü eziyet ve işkenceye maruz kalmasının en büyük sebebi; gelişmeyi ortaya koyamadıklarındandır. Bu sebeple gelişmiş ülkelerin her türlü zulümüne maruz kalmaktadırlar. 1,5 milyar nüfuslu islam coğrafyasının göbeğinde 8 milyon nüfuslu İsrailin istediği gibi at koşturarak müslümanların ilk kıblesi Mescidi Aksaya yapılan saldırılar buna örnektir.

Halkımızın artık liyakatı esas alan gerçek manada vatansever insanların görüşlerine kulak vermesi gerekmektedir. Halkımızın mevcut siyasi partilerde ve liderlerde çözüm araması halkımızın kurtuluşu olmayacaktır. Sistemin çarkına dahil olan değil sistemdeki bozuklukları giderebilecek bir siyasi iradeye her geçen gün olan ihtiyaç önümüzdeki dönemde daha çok ortaya çıkacaktır."Dedi.