Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Erdoğan, "DEAŞ'ından PKK'sına Neonazisinden FETÖ'süne kadar ülkemizi hedef olan şer şebekelerinin heveslerini kursaklarında bırakmanızı istiyorum." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'ye parmak sallayanlar önce açıp bir tarih kitabı okusun"

"Türkiye'ye parmak sallayanlar önce açıp bir tarih kitabı okusun." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bize 'Boğaz'ın batısına geçme' tehditleri savurmaya yeltenen müptezeller, önce gidip bu milletin tarihini iyi öğrensin." dedi.

Erdoğan, "CHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. Şu Bay Kemal'in İslam dünyasını terör dünyası olarak görmesi karşısında hala bu adamın peşinden nasıl gidiyorsunuz?" şeklinde konuştu.

"Bu millet eğer birbirine düşerse dünyanın 195 farklı ülkesinde yaşayan gurbetçilerimiz de güçsüz düşer." diyen Erdoğan, "Türkiye, dünyanın bir ucundaki milyonlar için barışın, huzurun, güvenin sembolüdür." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin güçlü olmaktan güçlü durmaktan başka seçeneği yoktur"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin güçlü olmaktan, güçlü durmaktan başka seçeneği yoktur." ifadelerini kullanarak, "Milletimizin birbirine kenetlenmekten, kardeşliğini perçinlemekten başka hiçbir yolu yoktur." dedi.

Erdoğan, "Allah göstermesin, Türkiye tökezlerse, gönlünü ve gözünü bize yöneltmiş milyonlarca kardeşimiz de tökezler." şeklinde konuştu.

"Türkiye Balkanlardan Kafkaslara, Türkistan'dan Afrika'ya kadar kardeşlerimizin dara düştüklerinde sığınacakları son limanın adıdır." diyen Erdoğan, "Türkiye sendelerse, Suriye, Irak, Yemen, Libya, Arakan, Bosna da sendeler." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk milleti zayıflarsa Kudüs davası, Filistin davası, hak, hukuk ve adalet davası da zayıflar." dedi.

Yeni Zelanda'daki terör saldırısı

Erdoğan, "Yeni Zelanda'da bir alçak cuma namazına giden 50 kardeşimizi şehit ediyor, CHP Genel Başkanı çıkıyor Müslümanlara kendilerini sorgulama tavsiyesinde bulunuyor. Sen önce kendini sorgula kendini." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim