HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlere katılmama kararı aldıklarını açıkladı.

HÜDA PAR, Seçimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Av. Mahmut Şahin, 2019 yereL seçimlerine katılmama kararı aldıklarınI duyurdu.

İşte Şahin'in açıklaması:

"Değerli Basın Mensupları hepiniz hoş geldiniz. Malumunuz 31 Mart 2019 tarihinde Türkiye yerel seçimlere girecek. Yerel seçimlerle ilgili partimizin genel idare kurulu dün itibariyle bir karar vermiş durumdadır. Söz konusu kararın basın yoluyla kamuoyuna duyurulma görevi tarafıma verilmiştir."

"MADDİ ANLAMDA OLUMSUZ ETKİLERİNİN OLACAĞI KANAATİ HASIL OLMUŞTUR"

"HÜDA PAR olarak 2012 yılında "Dürüst siyaset gerçek adalet" çağrısıyla siyaset sahnesine çıktık. Yasal teşkİlatlanma şartlarını yerine getirip, 30 Mart 2014 yerel seçimlerine belli il ve ilçelerde kısmi olarak,7 haziran 2015 genel seçimlerinde yine belli illerde desteklediğimiz bağımsız adaylarla seçime katıldık. Son olarak 24 Haziran genel seçimlerine Diyarbakır ve Batman'da bağımsız adayları destekleme şeklinde, geri kalan 79 ilde de parti amblemimizle seçimlere katıldık. Yaşadığımız seçim tecrübeleri ve teşkilatlarımızın mevcut durumu itibariyle yeni bir seçime girmenin teşkilatlarımızın tamamlanması konusunda maddi anlamda olumsuz etkilerinin olacağı kanaati hasıl olmuştur. Genel idare kurulumuz uzun bir süreden beri yapmış olduğu iştiareler neticesinde, daha etkili şekilde yolumuza devam etmek, bundan sonraki seçimlerimize daha güçlü girebilmek amacıyla; teşkilat, kadro ve eğitim alanlarına yoğunlaşmak için 31 Mart 2019 yerel seçimlerine girmeme kararı almıştır."