"Türkiye Siyasi Gündem Araştırması – Ocak 2019" AREA Araştırma tarafından yayınlandı. AREA Araştırma, toplam 12 büyükşehirde 2 bin 60 kişiye "Yerel seçimde hangi ittifaka oy vereceksiniz" diye sordu. Seçmelerin verdiği cevap, büyükşehirlerde ortak aday çıkaran AK Parti- MHP ve CHP- İYİ Parti'nin oy oranını ortaya çıkardı.

AREA Araştırma şirketi 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere sayılı günler kala çarpıcı bir anket yayınladı. AREA, 12 bin 60 seçmene "31 Mart 2019'da yapılacak olan Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde hangi ittifaka/ partiye oy vereceksiniz" diye soru yöneltti.

CUMHUR İTTİFAKI 38,7, MİLLET İTTİFAKI 35,3

Ankete katılanların yüzde 47,7'si büyükşehirde AK Parti ve MHP'den oluşan Cumhur İttifakı'na oy vereceğini söylerken, yüzde 43,5'i ise CHP ve İYİ Parti'den oluşan Millet İttifakı'na oy vereceğini belirtti.

KARARSIZLARIN ORANI DİKKAT ÇEKTİ

Seçmenlerden yüzde 5,8'i HDP'ye oy vereceğini vurgularken, 'diğer' partilerin oy oranı 1,3 olarak tespit edildi. Yerel seçimlerde hangi partiye oy vereceklerini daha belirleyemeyen kararsızların oy oranın 18,9 olması dikkat çekti.

İşte o anket sonuçlarının grafiği;

Editör: TE Bilişim