Öztunç’un konuşması sonrası ödemelerin bugün gerçekleştirileceği öğrenildi.

Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, TBMM’de yerinden söz alarak yaptığı konuşmada “Kahramanmaraş’ta çiftçinin ne günahı var, ne suçu var” ifadelerini kullandı ve Türkiye’de sadece memleketlisinin pamuk üreticisine destek ödemelerinin yapılmadığını duyurdu.

Çiftçilerin yörede “Cücük” olarak tabir edilen tefecilere mahkûm edildiğini vurgulayan CHP’li Ali Öztunç, “Kahramanmaraşlı çiftçilerin sorunlarının bir an önce çözülmesi ve pamuk desteklemesinin bir hafta içerisinde iade edilmesini, verilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Karaca; Türkoğlu’nun Geleceğini Kadınlarımızla İnşa Edeceğiz Karaca; Türkoğlu’nun Geleceğini Kadınlarımızla İnşa Edeceğiz

ÖDEMELER BUGÜN

Ali Öztunç’un dün yaptığı konuşma sonrası ödemelerin bugün yapılacağı öğrenildi. Öztunç da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Konuşmamdan sonra AKP, Cuma günü ödeme yapılacağını söyledi. Pamuk üreticisi çiftçilerimize hayırlı olsun” dedi.

Öztunç’un Meclis Konuşması Şu Şekildeydi;

Teşekkür ederim Sayın Başkanım.

Sakarya'da şehit olan askerlerimize Allah rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum.

Sayın Başkanım, 2019 pamuk desteklemesi Türkiye'nin dört bir tarafında çiftçilere ödendi, bir tek Kahramanmaraş'ta ödenmedi. Kahramanmaraş çiftçisinin ne günahı var, ne suçu var bilmiyoruz. Çiftçimiz maalesef Kahramanmaraş'ta "cücük" derdinde. "Cücük" derken yanlış anlamayın, soğanın cücüğünü kastetmiyorum; "cücük" tefeciler, cücükçüler tefecilerdir. Maalesef AK PARTİ, Kahramanmaraş'ta çiftçiyi cücükçüye, tefeciye düşürdü. Yok efendim "Bankaya yattı." "Dün yattı." "Yarın alacaklar." Çiftçinin cebine para girmediği müddetçe o para, para değildir. Kahramanmaraşlı çiftçilerin sorunlarının bir an önce çözülmesi ve pamuk desteklemesinin bir hafta içerisinde iade edilmesini, verilmesini talep ediyoruz.

Editör: TE Bilişim