Milletvekili Öçal mesajında; “Bugün, Sütçü İmam’ın 31 Ekim 1919’da Maraş’ta düşmana attığı ilk kurşunla başlayan büyük mücadelenin zaferle taçlandırdığımız Cumhuriyetimizin 96. kuruluş yıldönümüdür.

2200 yıllık devlet geleneğimiz üzerinden yükselen Cumhuriyetimiz, asil bir milletin şahlanışının, küllerinden yeniden doğuşunun nişanesidir.

Bu aziz millet, 29 Ekim 1923’te bir kez daha tüm dünyaya millet iradesine pranga vurulamayacağını göstermiştir.

Bugün de İstiklal harbimizi zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren ruh dimdik ayaktadır. En son 15 Temmuz 2016 gecesi yaşananlar bu ruhun en canlı örneğidir.

Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, vatanımıza, istiklalimize ve istikbalimize kast eden hiçbir saldırı başarılı olamayacaktır. Sınır ötesinde ve içerisinde teröristlerle olan mücadelemiz bu aziz amaç uğrunadır.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına, hem 2023 hedeflerimize ulaşmış, hem de birlik ve beraberliğimizi en üst seviyeye çıkarmış olarak gireceğimize inancımız tamdır.

Bu duygularla, Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum.” ifadelerine yer verdi.