TBMM Genel Kurulunda, koronavirüs salgınına karşı ekonomik önlemler içeren kanun teklifinin görüşmeleri yapıldı.

Genel Kurulda, gündem dışı konuşmalar ve grup başkanvekillerinin yerinden söz almasının ardından, siyasi partilerin gündeme ilişkin önerileri ele alındı.

İYİ Parti'nin "Koronavirüs'ün ekonomiye etkileri"; HDP'nin "Covid-19 salgını nedeniyle cezaevlerindeki mevcut durumun tespiti"; CHP'nin "İstanbul Atatürk Havalimanında yapılan sahra hastanesi"ne ilişkin araştırma önergelerinin öngörüşmelerinin bugün yapılması önerileri kabul edilmedi.

GÜNDEM VE ÇALIŞMA SAATLERİNE İLİŞKİN ÖNERİ KABUL EDİLDİ

AK Parti'nin, Genel Kurulun gündem ve çalışma saatlerine ilişkin grup önerisi ise kabul edildi.

Buna göre, Plan ve Bütçe Komisyonunda bugün kabul edilen koronavirüs salgınına ilişkin ekonomik önlem paketi 48 saat geçmeden Genel Kurul gündemine alındı.

Genel Kurul, bu akşam "temel kanun" olarak görüşülecek bu teklifin bitimine kadar çalıştı. Kanun teklifi görüşmeleri tamamlanmasaydı Kurul bugün de toplanacaktı.

Arıkan, “Evimiz nasılsa şehrimiz de öyle olmalı!” Arıkan, “Evimiz nasılsa şehrimiz de öyle olmalı!”

MECLİS'E 20 GÜN ARA

Gündem ve çalışma saatlerine ilişkin öneri üzerine Genel Kurul; 21, 22, 28, 29 ve 30 Nisan 2020 tarihlerinde toplanmayacak, TBMM çalışmalarına 5 Mayıs 2020 tarihinden itibaren de 10 gün süreyle ara verilecek.

Ancak Genel Kurul, TBMM'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın kutlanması amacıyla 23 Nisan 2020'da saat 14.00'te özel gündemle toplanacak.

Bu toplantıda, Meclis'te grubu bulunan siyasi parti grubu başkanlarına 10'ar dakika, grubu bulunmayan 3 siyasi parti temsilcisine 3'er dakika süre verilecek ve bu toplantıda başka bir konu görüşülmeyecek.

Editör: TE Bilişim