CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da CHP'li belediye başkanlarına hitap etti. Belediye başkanlarına vaatler konusunda önemli uyarılarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Temel ilkeleri açıp ayda bir okuyun. İş yoğunluğu arasında unutabilirsiniz." diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li belediye başkanlarına seslendi. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şu şekilde:

TEMEL İLKELERİ HATIRLATTI

"Seçim dönemi verdiğimiz sözleri yerine getirmek zorundayız. Vaatlerimizi yerine getirelim ki bir daha seçime girdiğimizde daha yüksek oranlarla seçilelim. Sizler çalıştığınız sürece toplumun her kesimiyle güzel işler kuracaksınız. Göreve başladığınız zaman size 10 temel ilke gönderdik. Neydi bu ilkeler? Bir belediye başkanı suçlayıcı bir dil kullanmamalı, olumlu bir dil kullanılmalı. Bize her türlü suçlamalar yapıldı. Ama biz bunları elimizin tersiyle ittik. Biz kendimize güveniyoruz. Halkımıza güveniyoruz. Halkımız bütün suçlamaları çöpe attı ve size oy verdi."

"BELEDİYE OTOBÜSLERİ BEDAVA OLACAK"

"Sizlerin devri sabık yaratma derdi olmamalı. Ancak yolsuzluk varsa onun üzerine gideceksiniz. İmzasız şikayetleri direkt çöpe atacaksınız. İstihdam yaratarak belde halkına güven vereceksiniz. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Bilgisi, liyakati olan herkesi kucaklayacağız. Partizanca davranmak yok. Belediyede bir kişinin politika yapma hakkı vardır o da belediye başkanıdır. Göreve getirdiğiniz kişiler de partizanlık yapmayacak. Temel ilkelerimizden biri şudur; harcanan her kuruşun hesabını vereceksiniz. Dini ve milli bayramlarda belediye otobüsleri bedava olacak."

DİLEKÇE UYARISI

"Koltuğa oturduğunuzda binlerce ihbar dilekçesi gelecek. İmzasız gelenleri çöpe atacaksınız. Bu tür işlerle uğraşmayacaksınız. Önünüzdeki 5 yıl rüzgar gibi geçer arkadaşlar. Kreşinden semt evlerine kadar tüm bu vaatleri yerine getirmek için hem para bulacak, hem zaman yaratacak hem belde halkına güven vereceksiniz."

ŞEFFAFLIK VURGUSU

"Şeffaflık. Harcadığınız her kuruşun hesabını millete verme. Bizim partimizin temel ilkelerinden biridir. Siyasi partiler içinde bağımsız dış denetimi yaptıran tek parti biziz.Belediye başkanları şeffaf olması lazım. STK'larla işbirliği yapmakta yarar var."

"AYDA BİR OKUYUN"

"Bu temel ilkeler sizin önünüzde. Yayınladık. Tek tek hepinize gönderdik. Bu temel ilkeleri açıp ayda bir okuyun. İş yoğunluğu arasında unutabilirsiniz. Kreşler yüzme havuzları spor salonları kütüphaneler bunlar çok önemli gençlerin sporla buluşması lazım kültürle buluşması lazım. Yoksulluk envanteri oluşturacaksınız. Yardım yapılacaksa ailelerin kapıları çalınacak yardımlar yapılacak. Yoksulluğu teşhir etmek bizim anlayışımızda yoktur. Hanede sigortalı ve ya çalışmayan bir kişi varsa alacaksınız."

İSTANBUL SEÇİMLERİ

"Seçimlerden bu yana 1 aydan fazla süre geçti. Bütün seçimler sonuçlandı İstanbul seçimleri sonuçlanmadı. İstanbul hangi gerekçeyle karar çıkmadı? YSK'ya sesleniyorum siz dediniz ki bütün oyları sayacağız dediniz. Sonuç değişti mi? Değişmedi. Günlerce sayıldı sonuç değişmedi. Onu da geçtim yine itiraz geldi. 57 sandık yeniden sayıldı yine değişmedi. Ne yapmak istiyor YSK? İyi de bu adamlar neden daha önce itiraz etmediler? Neden tutanaklar oylar sayılırken şerh koymadılar? Devletin gücünü arkasına almış sahte delil üretiyorlar. Seçimi iptal etmek için tezgah hazırlıyorlar. İyi de bu şikayetler bitmezse ne olacak. İstanbul seçimleri seçim olmaktan çıkmıştır."