CHP'nin 31 Mart yerel seçimleri için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Ankara'ya giderek Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etti. Yaklaşık 50 dakika süren görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Erdoğan'a "Cumhurbaşkanı olarak oyunuza talibim" dediğini, Erdoğan'ın da "gülümsediğini" söyledi.

İSTANBUL'DAKİ DİKEY YAPILANMA KONUSUNDA FİKİR BİRLİĞİNE VARILDI

Somut bir proje hakkında konuşmadıklarını, ancak İstanbul'daki dikey yapılanma konusunda "somut fikir birliğine vardıklarını" anlatan İmamoğlu, AK Parti'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım'ın TBMM Başkanlığı'ndan istifasıyla ilgili tartışmalara görüşmede değinmediklerini söyledi.

"SAYIN MECLİS BAŞKANI'NIN KENDİ TAKDİRİDİR"

İmamoğlu, "Sayın Meclis Başkanı'nın takdiridir. Yasal konular var, anayasanın maddeleri var, kime ne hak tanıyor ne tanımıyor, işin o yönünü ben bilemem. Sayın Meclis Başkanı kendi titri ve makamıyla İstanbul sokaklarında zorlanabilir. Kalabalık bir heyetle gezmek durumunda kalabilir. Benim tavsiyem, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gezmesi yönündedir. Ben öyle geziyorum. Daha kolay diyalog kuruyorum. İstanbullular da bundan memnun."

Editör: TE Bilişim