TBMM'ye sevk edilen 2020 yılına ait Cumhurbaşkanlığı Bütçe Teklifi'ne göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 74 bin 500 TL olan maaşını 81 bin 250 TL'ye çıkardı. Asgari ücrete 161 TL zam yapan Cumhurbaşkanının, kendisine ise üç asgari ücretten daha fazla zam yaptığı ortaya çıktı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in de "yasadışı yollarla" 3 kurumdan birden maaş aldığı, kurum içerisinde mobing uyguladığı, kendisine 'küçük reis' dedirttiği iddia edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili ve eski RTÜK üyesi Ali Öztunç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in yasadışı yollarla 60 bine yakın maaş aldığını açıkladı.

Öztunç, "RTÜK üyelerinin özel ve tüzel; devlette, özel şirketlerde görev yapması yasaktır. 6112 sayılı kanunun 38. maddesi açıktır; RTÜK üyesi RTÜK üyeliği dışında başka hiçbir yerde görev yapamaz, gelir elde edemez. Ama ne yazık ki şu anki RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Basın İlan Kurulu'nda genel kurul üyesi, ve aynı zamanda TÜRKSAT yönetim kurulu üyesi. RTÜK Başkanı olarak maaş alıyor, Basın İlan Kurulu'nda genel kurul üyesi olarak 5 bin 300 lira maaş alıyor, TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyesi olarak da 15-20 bin lira maaş alıyor. RTÜK Başkanı'nın aylık maaşı 50-60 bin lirayı buluyor" dedi.

RTÜK Başkanı'nın, RTÜK Başkanı'na göz yumanların suç işlediğini söyleyen Öztunç, Meclis Başkanı'nın bir an önce RTÜK Başkanı'nı görevden alması gerektiğini belirtti. 

Ebubekir Şahin'in kurum çalışanlarına da mobing yaptığını iddia eden Öztunç, "Kurum içerisinde Ebubekir Şahin'in kendisine, 'küçük reis" dedirttiğini öne sürdü.

İşte o açıklamalar:

Dr. Selahaddin Can, Elmalar sakinlerine projelerini anlattı! Dr. Selahaddin Can, Elmalar sakinlerine projelerini anlattı!
Editör: TE Bilişim