Partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. CHP'nin son günlerde Berat Albayrak üzerinden kendilerini eleştirmesine yanıt veren Erdoğan, "Damat da damat! Damat kadar taş düşsün başınıza" diyerek Albayrak'ın bakanlık dönemindeki başarılarını hatırlattı.

"DAMAT KADAR TAŞ DÜŞSÜN BAŞINIZA"

Son haftalarda yapılan paylaşımların dikkatini çektiğini aktaran Erdoğan, "Yatıp kalkıyorlar 'damat da damat' Damat kadar taş düşsün başınıza. Şurada Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı yaptığı yıllardan itibaren sayın Berat Bey'in attığı adımları CHP zihniyetinde görmek mümkün mü? Yok" dedi.

"DAMAT DİYE DALGA GEÇTİĞİNİZ BERAT BEY DÖNEMİNDE OLDU BUNLAR"

Açıklamalarına devam eden Erdoğan, "Tutturmuşlar 'şu kadar para nerede, bu kadar para nerede?' Kaybolan bir şey yok. Hepsi Merkez Bankası rezervinde. Ve şu anda da hamdolsun döviz rezervimiz kendini toparlamaya başladı. İşte buralarda çalışıyoruz. Bizim bir tane sismik araştırma gemimiz yoktu. O dönemde Berat Bey döneminde mevcut bakanımız da kendisinin yardımcısı idi 3 tane sondaj gemisi aldık. Şimdi yine alıyoruz. Ve filomuz dünyadaki en güçlüler haline geliyor. Ey o tweetleri atanlar. İşte 'damat' diye dalga geçtiğiniz Berat Bey döneminde oldu bunlar" ifadelerine yer verdi.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Dora’dan kurultay açıklaması! MHP Kahramanmaraş Milletvekili Dora’dan kurultay açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Dün önemli bir yıl dönümüydü. Bu vesileyle AK Parti serüveninin her bir ferdine tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum. İstiklal marşımızı yeni nesillere ne kadar güçlü bir şekilde aktarabilirsek geleceğimize o kadar güvenle bakabiliriz. İstiklal Marşımızı ve onun müellifi Mehmet Akif Ersoy'u yıl boyunca tüm yönleriyle programlar düzenleyerek anacak anlatacağız. İnşallah kültür merkezimizde yarın büyük bir anma da gerçekleştireceğiz.

"SOKAKLARA DÖKÜLEN MİLLETİMİ ŞÜKRANLA ANIYORUM"

Bu vesileyle gelmiş geçmiş tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle minnetle yad ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olmak üzere, İstiklal mücadelemizi, yine 15 Temmuz'da 'Allah bir daha bu millete istiklal marşı yazdırmasın' diye sokaklara dökülen milletimin her bir ferdini şükranla anıyorum.

"SENİN YANINDAKİ ÇANTACILAR BUNLARI BİLMEZ"

4 bin 800 megavatlık elektrik üretecektir. Burası Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yüzde 10'unu tek başına karşılayacak elektrik üretecek. Ey Bay Kemal senin yanındaki çantacılar bunları bilmez. Bunlara biraz kafa yorun da sizi adam sansınlar. Bu temel atma töreninin de şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

"ALBAYRAK VE DÖNMEZ'E TEŞEKKÜRLERİMİ İLETİYORUM"

Türkiye 3 sondaj gemisini 450 milyon dolara mal etmiştir. Sıfırdan inşa etsek 2 milyar 400 milyon dolar ödememiz gerekecekti. Ya bay Kemal! Bunun adı finans yönetimidir. Ben tekrar sayın Berat Albayrak ve Fatih Dönmez'e teşekkürlerimi iletiyorum.

"81 İLİMİZDE DOĞALGAZ VAR"

Göreve geldiğimizde 5 ilimizde doğalgaz vardı. Şimdi 81 ilimizde doğalgaz var. Benzer adımları madencilik alanında da yaptık. Maden ihracatımız 680 milyon dolardan 4.3 milyar dolara geldi.

"YERE SAĞLAM BASTIK"

Bizim verilecek hesabımız yok. Biz yere sağlam bastık. Doğal gaz yoktu ülkede. Götürülemiyordu. Neler yaptık ortada. Yapılanları anlatmak kolay ama görmek daha önemlidir. Türkiye karanlıktı karanlık. Elektrik olmayan bile birçok yer vardı.

"DAHA ÖNCE DE TÜYOLAR VERMİŞTİM"

Kalkınma konusunda gösterdiğimiz gayretlere bazı çevrelerden destek bulamadığımızı üzüntüyle ifade etmek isterim. Bizimle yarışmak istiyorlarsa daha önce de tüyolar vermiştim. Bizim yaptıklarımızın daha fazlasını vadetmektir.

"MİLLETİN ENERJİSİNİ DE VAKTİNİ DE BOŞ YERE HEBA ETMEYİN"

Bunlar 11 bin 600 km demiryolu yeniledi biz 22 bin 200 km yapacağız demektir. Bunlar 10 binlerle ifade edilen terörist sayısını 300'ün altına düşürdü biz 1 tane bile bırakmayacağız demektir. Bunlar yılda 60 milyar sosyal yardım yapıyor. Biz 120 milyar yapacağız demektir. Bunlar 126 yeni OSB açtı, biz 252 OSB açacağız demektir. Bunlar 1 milyon toplu konut yaptı. Biz 2 milyon yapacağız demektir. Eğer bunları kuru sözle bile ifade edemiyorsanız milletin enerjisini de vaktini de boş yere heba etmeyin. Siyaseti hayırda rekabet haline dönüştüremiyorsanız yalan ve iftira ile şerrinizi kimseye bulaştırmayın. İnşallah bu temennimiz karşılık bulur da Türkiye vizyon sahibi bir muhalefete kavuşma hayalini de elde eder. Aksi takdirde biz kendimizle yarışmaya devam edeceğiz.

"TÜRKİYE HİÇBİR ZAMAN BÖYLE BİR DURUMA DÜŞMEDİ"

Değerli arkadaşlar koronavirüs dünyanın karşılaştığı bir büyük imtihandır. İlk aylardaki maske karmaşasını, solunum cihazı, yoğun bakım yatağı krizlerini hatırlayın. Dünya devlerinde oldu bunlar. İnsanların üzerine çöken korku ve umutsuzluk iklimini hatırlayın. Hamdolsun Türkiye hiçbir zaman böyle bir duruma düşmedi. Vatandaşlarımızın hayatlarının her alanını kuşatan tedbirlerle ilerledik. Sadece sağlık değil, iş istihdam her şey...

"UTANMADAN TWEETLER ATIYORLAR"

Utanmadan sıkılmadan tweetler atıyorlar. Maske dağıtamamışız. Tedbirsiz kalmışız. 146 ülkeye maske gönderdik biz. Kendi vatandaşımızı unutur muyuz? İhmal eder miyiz? Biz oralara da gönderdik çünkü dünyanın neresinde sıkıntı varsa biz orada olmamız gerektiği inanç ve medeniyetimiz gereği yaptık.

"NORMALLEŞME ADIMLARINI RENKLERE GÖRE BELİRLEDİK"

Bugün Türkiye aşılamada en üst sırada. Salgın tedbirleri ve yönetimde de çok iyi bir noktadayız. Son kriterlerle 4 grupta renklendirdik ve yeni kontrollü normalleşme adımlarını da bu renklere göre belirledik. Böylece durumu iyi olan iller kazanımlarına sahip çıkmak, kötü olanlar da iyileşmek için çalışmalar yürütüyor"

Editör: TE Bilişim