Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Geçen gün Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden istifa eden Bülent Arınç'a tepkisini sürdüren Erdoğan, "Teröristlerden birinin yazdığı kitabı herkesin okumasının tavsiye edilmesi hakikaten beni rencide etmiştir" dedi.

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SİYASETÇİ MASKESİ TAKMIŞ SAVUNUCUSUDUR"

Eleştirilerini devam ettiren Erdoğan, "Kitabını herkes okusun denilen kişi, binlerce askerimin kardeşimin kanı olan bir terör örgütünün siyasetçi maskesi takmış savunucusudur. Birilerinin çıkıp sanki Türkiye'de hiçbir şey yapılmamış her şey eski haliyle sürüyor da sadece kendileri gerçekleri söyleyebiliyor gibi bir eda ile konuşmalarını kabul edemeyiz" ifadelerini kullandı.

"BUNLARI ÖDÜLLENDİRECEK HALİMİZ YOK"

Erdoğan, "Filancalar niye hapisteymiş, bunları ödüllendirecek halimiz yok. Bu kadar ölen, dağa kaçırılan yavruların anneleri, HDP binasının önünde artık yılları devirdik, yaz kış demeden oturan annelerin haklarını kim iade edecek? Onlara 'Bak senin hakkını aradık, şimdi de size iade ediyoruz' kim diyecek? Devlet niye var, biz niye varız? Biz bunu halledeceğiz" şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

Bülent Arınç katıldığı bir televizyon programında tutuklu olan iş insanı Osman Kavala ve eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Açıklamasında iki tutuklunun da salınması gerektiğini savunan Arınç, Bahçeli ve Erdoğan'ın tepkisini çekmişti. Arınç bu açıklamanın ardından Erdoğan ile görüşerek istifasını vermişti.

ERDOĞAN ARINÇ İÇİN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili olarak yaptığı ilk değerlendirmelerde, "Son günlerde bizimle asla ilgisi olmayan kimi bireysel açıklamalar ile reform gündemimize yaptığımız vurgular bahane edilerek yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışıldığını görüyoruz. Velev ki geçmişte birlikte çalışmış olsak bile, hiç kimsenin şahsi ifadeleri cumhurbaşkanı ile hükümetimiz ile partimiz ile ilişkili hale getirilemez" demişti.

"ERDOĞAN TARAFINDAN ASLA VE ASLA SAVUNULAMAZ"

Erdoğan, "Bizim ne dediğimiz, nerede durduğumuz, nereye gittiğimiz bellidir ve istikametimizde en küçük bir değişiklik yoktur. Teröre bulaşmış, terörle el ele, kol kola yürüyenler, hiçbir zaman bizim ne yanımızda ne de dirsek teması halinde olduğumuz kişiler olamaz. Şu anda yargının tasarrufu altında olanlar, bizim yüzlerce, binlerce insanımızın, Yasin Börü'lerimizin ölümüne neden olanlar, Kobani katliamının failleri, hiçbir zaman Tayyip Erdoğan tarafından dava arkadaşları tarafından asla ve asla savunulamaz" ifadelerine yer vermişti.