Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'da gerçekleştirilen 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin af teklifine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Af meselesinden, çocuk istismarına kadar bizim öncelikli ölçümüz mahşer-i vicdandır. Kesimlerin, şahısların çıkarı için hiçbir iş bizim için makbul değildir. Geçmişte çok aflar çıkarıldı. Bu affı çıkarıp biz ne kadar siyasi rant elde ederiz, biz böyle düşünemeyiz" ifadelerini kullandı.

"CEZAEVLERİNİ BOŞALTMAK İÇİN AF ÇIKARILMAZ"

Çıkarılması düşünülen af tasarısıyla ilgili çalışmaların başladığını söyleyen Erdoğan "Geçmişte bunları gördük. Rahşan Affında gördük, öncekilerde gördük. Biz aynı şekilde adım atamayız. Ölçü belli, bu ölçüye göre talimatımızı başta Adalet Bakanımız olmak üzerek kendilerine verdik.Yapılabilecek bir şey varsa bunu en geniş anlamda siz de çalışmalarınızı yapın, bu konuda ne gibi bir adım atılabilir bakalım, yapılacak mı, af olarak değerlendirmeyi kendimize zul addederiz. Cezaevleri dolmuş, cezaevleri boşaltmak için af çıkarılmaz. Anlık ayaküstü düzenlemelerle olmaz" diye konuştu.

"MHP'NİN TEKLİFİ AYRI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından salondan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. MHP'nin teklififin üzerinde de çalıştıklarını belirten Erdoğan "Adalet Bakanlığımız şuanda bir çalışmayı kendisi yapıyor. MHP'nin teklifi kendi teklifidir, bizim için önemlidir. Bu tekliften ne ölçüde yararlanırız, ne kadarına katılırız, ne kadarına katılmayız bunların hepsi çalışmaların sonucunda ortaya çıkarılacak" dedi.

Editör: TE Bilişim